avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pt o cladire construita de proprietarul ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pt o cladire construita de proprietarul terenului unde eu am ctr de comodat??

#-oO societate comerciala are incheiat un ctr de comodat cu o alta societate comerciala pt un teren. pe terenul respectiv s-a construit o cladire de catre proprietarul terenului, cladire in care comodatarul are un motor care produce energie pt proprietarul terenului (in baza unui contract). Certificatul de urbanism si autorizatia de construire sunt pe numele comodatarului. Cine plateste impozit pe cladire?? la primarie ni s-a zis ca impozitul trebuie platit de comodatar.
Asa este?? Ma puteti ajuta si cu un temei legal?
multumesc
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 15:46, 20 Decembrie 2010
Impozitul se plateste de catre proprietarul terenului, respectiv al cladirii.
Inteleg ca pe terenul proprietatea comodantului s-a construit o cladire de catre comodatar (avand in vedere autorizatia de construire), astfel ca acesta din urma ar trebui sa plateasca impozitul. Dar pe cladire se datoreaza impozit dupa ce se finalizeaza constructia si se face receptia finala a lucrarii, dupa care se intabuleaza imobilul in cartea funciara. Daca se va intabula pe numele societatii comodant, atunci tot aceasta va datora si impozitul pe cladire (a se vedea Cod Fiscal, la capitolul despre impozite si taxe locale).
Prin contractul de comodat nu s-a instrainat dreptul de proprietate ci s-a cedat numai dreptul de folosinta. Deci, impozitul il plateste proprietarul terenului si a cladirii.
problema este ca nu stiu exact cine este proprietarul cladirii. cum pot sa aflu acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic pentru functionare punct de lucru viorelmirea viorelmirea societatea are un teren in propietate , iar in baza unui contract de comodat societatea a cedat pentru constructie terenul , asociatiilor , care au obtinut ... (vezi toată discuția)
Trebuie platit impozit pe cladire si teren la apartamentele ce sunt produs finit? violeta.grigorescu violeta.grigorescu Buna ziua, Am rugamintea sa ne spuneti daca trebuie platit impozit cladire si teren la apartamentele ce sunt produs finit, respectiv, marfa in vederea ... (vezi toată discuția)
Doua cladiri, mod de intocmire declaratie fiscala chiochiu chiochiu apartamentul detinut impreuna cu sotul se considera 50% sau cladire intreaga? am construit o casa pe un teren mostenit doar de mine si autorizatia de ... (vezi toată discuția)