avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adev. priviind stagiul de cotizare la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adev. priviind stagiul de cotizare la somaj

Incepand cu data de 15.12.2010 se desface contractul de munca a unui salariat cu art 65 , firma va trebui sa-i elibereze adev pt somaj dar declaratiile lunii decembrie se depun in ianuarie 2010 iar pe formular se cere nr declaratiei depuse(banuiesc ca si pt dec 2010 daca a lucrat pana in 15) si deasemeni plata .Ce se face in acest caz , se poate duce declaratia lunii dec 2010 tot in decembrie?Mentionez ca salariatul vrea cat mai curand sa-si depuna actele pt somaj.As mai dorii sa va intrb la ITM se duce stat de plata partial pt acel salariat sau pt toti salariatii pana in 15, fara a depune declaratia si a platii comisionul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 15 Decembrie 2010
Cu siguranta nu va cere pe Decembrie inclusiv. Ultima luna care trebuie trecyta este Noiembrie.
Nu aveti cum sa depuneti declaratiile pentru decembrie 2010 tot in decembrie dat puteti depune declaratiile la inceputul lunii ianuarie si sa faceti si plata. Pentru continuitate dosarul la somaj se depune in termen de 30 zile de la data incetarii CIM, adica 15.01.2011. Nu exista nici un motiv de disperare.
Dar la ITM nu duc nimic acum pentru a ise incheia cartea de munca ?
Sigur ca trebuie depusa la ITM decizia de incetare CIM in termen de 5 zile de la data intocmirii. In baza ei se incheie carnetul de munca.O depuneti acum in decembrie.
Da, dar este nevoie si de salariu aferent celor 14 zile lucrate pe dec pt a se putea incheia.

Alte discuții în legătură

Declaratii firma cu inactivitate SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Am un SRL infiintat in decembrie 2011 dar care nu a avut deloc activitate. Pt. exercitiul financiar al anului precedent depun o declaratie pe ... (vezi toată discuția)
Se depun declaratii daca toti angajatii sunt in concediu fara plata sabin130ro sabin130ro Am si eu o intrebare care ma roade, daca la o firma toti angajatii au fost in luna decembrie in concediu fara plata, trebuiesc depuse declaratii (la: itm, ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal AnnaM AnnaM Exista modificari cu privire la transmiterea revisalului? Potrivit HG 161/2006 registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca în format ... (vezi toată discuția)