avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie?

sunt nascuta in 23.11.1955, am 33 si 11 luni de ani de munca, de 4 ani sunt in pensie de invaliditate. doresc sa stiu cand pot iesi anticipant la pensie? astept raspunsul dvs. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:36, 15 Decembrie 2010
De la pensie de invaliditate nu puteti sa treceti decat la pensie pentru limita de varsta, categorie de pensie de care puteti beneficia atunci cand veti implini 60 de ani si 3 luni.

Daca veti fi depensionata, adica daca cei de la comisia de expertiza medicala vor aprecia ca v-ati recapatat capacitatea de munca, puteti sa beneficiati de pensie anticipata partiala imediat, indepliniti ambele conditii (peste 2 luni veti avea varsta mai mica cu 5 ani decat varsta standard de pensionare iar stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 3 luni l-ati realizat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata poeana poeana Sunt nascuta pe 15.09.1957 si am o vechime de 25 ani si 8 luni in campul muncii . De 4 ani sunt pensionata pe caz de boala de gradul 3 si am decizia de ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta? lami lami Buna ziua . Am 49 de ani si 22 ani si 6 luni de servici , am o boala de inima congenitala . Sunt pensionata medical din 2003 si pensie de handicap gr. II. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata maia1956 maia1956 Tatal meu are 32 ani lucrati in romania si 5 ani lucrati in spania.....cind poate iesi la pensie anticipata........si cum se procedeaza cu ani lucrati in ... (vezi toată discuția)