avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca

Buna ziua; Doresc sa aflu daca pentru o persoana care se angajeaza pentru prima data, in cursul anului 2010 (persoana respectiva nu are carte de munca ) unitatea angajatoare are obligatia deschiderii cartii de munca
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: afg , utilizator 11:44, 16 Decembrie 2010
Carnete de munca nu se mai gasesc de cumparat din anul 2009.Societatea respectiva are obligatia eliberarii unei adeverinte de vechime cu stampila ITM.
In mod normal societatea are obligatia intocmirii carnetului de munca, dar cum spunea colega de mai sus acestea nu se mai gasesc, asa ca ramane doar cu, contractul de munca urmand sa ceara o adeverinta de vechime cand inceteaza contractul.
incepand cu ianuarie 2011 se scot din uz cartile de munca si celor la care li s-a facut li se va inapoi cartea de munca.
afg a scris:

Buna ziua; Doresc sa aflu daca pentru o persoana care se angajeaza pentru prima data, in cursul anului 2010 (persoana respectiva nu are carte de munca ) unitatea angajatoare are obligatia deschiderii cartii de munca
Va multumesc

Potrivit actualelor reglementari , carnetul de munca se intocmeste in termen de cel mult 30 de zile de la incadrarea in munca.
Dar, din lipsa tipizatelor si avand in vedere abrogarea prevederilor referitoare la carnetul de munca incepand cu 01.01.2010 nu se mai intocmeste.
Multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca rosetraverse rosetraverse Sunt angajata de 6 luni la o firma pe baza unui contract individual de munca, care este inregistrat la ITM, insa nu mi s-a facut carte de munca, deoarece ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pavela pavela Buna ziua, as dori sa imi spuneti daca pot verifica cumva daca am fost angajat cu carte de munca? de la serviciu mi se tot zice ca nu se mai fabrica carti ... (vezi toată discuția)
Solicitant carte de munca me-alina me-alina lucrez fara carte de munca in invatamant de stat din 2009 si pana in prezent (acum la o noua unitate), iar de la vechea unitate de invatamant nu am decat o ... (vezi toată discuția)