avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenajare cale de acces proprietatea primariei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenajare cale de acces proprietatea primariei

Am incercat sa caut un post asemanator insa nu am gasit. Daca exista va cer scuze:">
Problema mea este urmatoarea: sunt proprietarul unui imobil situat in centrul orasului. Accesul la imobil se face dintr-un bulevard principal al orasului folosindu-se o alee de cca 5m latime, lunga de 10-12m aflata intre 2 cladiri. Aleea este proprietatea primariei. Accesul cu masina se face folosind aceasta alee dupa ce in prealabil se urca bordura si se tranverseaza partea pietonala (trotuarul). Acum aprox. 2 ani primaria a blocat urcarea pe trotuar al masinilor cu niste stalpisori amplasati pe bordura lasand pentru mine o zona libera prin care pot sa urc si sa cobor cu masina.
Intrebarea care se pune este: exista vreo lege sau procedura prin care eu pot solicita primariei amenajarea aleii in asa fel incat sa am acces auto mai usor? Ma gandesc la spargerea bordurii si la amenajarea trotuarului corespunzator,pentru a evita uzura masinii prin escaladarea si coborarea zilnica a bordurii. Pot sa cer primariei efectuarea acestei lucrari sau pot sa cer eliberarea unei autorizatii de constructii pentru asa ceva?
Ca elemente suplimentare mentionez urmatoarele:
- am solicitat de curand intrarea in posesie asupra aleii ca element compensatoriu conform legii 10 (un urma revendicarii unei alte proprietati in oras confiscate pe perioada comunista, proprietate imposibil de retrocedat in natura in momentul actual)
- in cazul refuzului am de gand sa cer concesionarea aleii respective. Ma ajuta cu ceva aceste elemente?
Cel mai recent răspuns: krristy , utilizator 15:04, 26 Aprilie 2008
krristy a scris:

Care ar fi calea mea de atac la acest raspuns? Prevederile codului civil privind servitutea sunt cumva prioritare fata de acest ordin sau cum ar trebui sa procedez in continuare?

...intrebarea mea ramane. Daca ar mai fi vreo solutie as dori sa o formulez o cerere in acel sens cat mai curand posibil. Multumesc!:):)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare ordonanta 43/1997 privind regimul drumurilor ramona1986 ramona1986 Poate cineva sa-mi trimita OG 43/1997 priving regimul drumurilor actualizata la zi? Am inteles ca s-au modificat distantele fata de axul drumului la care se ... (vezi toată discuția)
Se poate circula pe marcajul pentru biciclete? mihai4321 mihai4321 La intersectia asta, 95% care merg in dreapta, se baga pe drumul pentru bicicleta. Dar exista numai o banda pentru masini. Am vazut ca si politia o face asa. ... (vezi toată discuția)
Mersul cu bicicleta Adina Estera Adina Estera Pentru a merge cu bicicleta , un copil de 14 ani are nevoie de insotitor ? (vezi toată discuția)