avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanta -privind obligarea de a nu parasi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanta -privind obligarea de a nu parasi localitatea.

Cre este termenul de contestare inpotriva ordonantei procurorului prin care interzice, invinuitului ,parasirea localitatii,cui o adresez si daca la emiterea acesteia este obligatorie asistenta invinuitului-inculpatului.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 19:32, 16 Decembrie 2010
Conform Art. 140^2 din C. pr. pen, plangerea impotriva ordonantei procurorului prin care s-a dispus una dintre masurile preventive( cele prevazute vin Art. 136 lit. b si c), poate fi facuta de invinuit sau inculpat , in termen de 3 zile de la luarea acestei masuri , la instanta competenta sa judece cauza in prima instanta. Invinuitul sau inculpatul se citeaza obligatoriu, insa lipsa lui nu impiedica judecata.Plangerea ar trebui sa se solutioneze in termen de 3 zile.Plangerea nu suspenda executarea.
Dosarul se afla in cercetari la parchet iar in cauza sunt mai multi inculpati...si arestati.
Doresc sa stiu daca la emiterea ordonantei de catre procuror este obligatorie prezenta aparatorului-avocatului ?!
Nu este obligatorie prezenta avocatului in acest caz! Vedeti art 171 si 172 C.p.p pentru a va edifica.


Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audierea martorilor in faza de urmarire penala alexandra.a1404 alexandra.a1404 As dori sa stiu daca audierea martorilor in faza de urmarire penala este obligatorie a se face in prezenta inculpatului sau a reprezentantului acestuia, atita ... (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderii penale ContSters126925 ContSters126925 in cazul in care parchetul spune ca a intervenit prescriptia raspunderii penale, mai stabileste existenta faptei, respectiv a vinovatiei? desi nu fac ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchizitie domicilara Petre Enache Petre Enache Daca cineva este martor intr-un dosar penal, se poate emite un madat de perchizitie domicilara a acelei persoane? si in cuprinsul mandatului nu trebuie ... (vezi toată discuția)