avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii care nu vor sa plateasca facturi la furnizori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii care nu vor sa plateasca facturi la furnizori

Am si eu o problema daca se poate spune:
- asociatii pentru care am titlu executor refuza sa plateasca debitul sau suma care a mai ramas de plata din debit pe motiv ca ei nu recunosc penalitatile (care sunt date prin hotarare judecatoreasca);
- asociatii pentru care am hotarare judecatoreasca si la care intampin aceeasi problema de mai sus.
Ce pot face in acest caz?:D #-o
Ma pot indrepta impotriva administratorilor pe penal?
Ma puteti ajuta cu ceva legislatie?
MULTUMESC ANTICIPAT!!!
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 19:22, 29 Martie 2008
Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.
Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu reparaţiile asupra proprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă.

Aveau dreptul sa faca contestatie la executare.
Asta stiu si eu si administratorii dar EI NU PERCEP PENALITATI!!!!
Cauzele sunt multiple de rusine, frica, comoditate, nepasare etc. Si asa nu au bani sa plateasca.
Pe mine ma interesa daca le pot face dosare penale pt. abuz sau neglijenta in serviciu:-/
Cred ca pentru neglijenta in serviciu. :)
Dosare penale daca faceti cu ce va alegeti ?
Si daca nu au bunuri pe care sa le executati silit ce castigati?
Nu am inteles cui vreti sa faceti dosare penale, administratorului asociatiei de prop sau cui ?
Cereti penalitati de la administratorul blocului pt uscatorie ?
Chiar m-ati facut curios.
Nu inteleg eu ce nu s-a priceput?
Am titlu executoriu pt. asociatia de proprietari pt. neplata facturilor, asta incluzand debite si penalitati.
Ei au achitat debitele sau o parte din acestea dar refuza sa plateasca penalitatile pe motiv ca nu avem ce sa le facem sau ce sa le luam.
Ce as putea sa fac impotriva lor a administratorilor:-/
Chiar nu se poate face nimic impotriva celor de rea credinta:-/
De fapt nu ma mai mira asta e tara in care traim:(

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Executare silita petroniki petroniki e vorba de soraa mea...anul trecut a avut proces cu asociatia de locatari pt penalizari,nu stiu de ce suma era vorma atunci ,dar acum sunt in jur de 5200 ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca monamour monamour Ma confrunt cu urmatoarea problema: niste rude au intampinat probleme in achitarea cotelor de intretinere pe parcursul anilor 2012-2013, drept pentru care au ... (vezi toată discuția)