avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchirerea toboganelor de gunoi dezafectate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchirerea toboganelor de gunoi dezafectate

buna ziua!
locuiesc intrun bloc cu mai multe etaje, unde pana acum o luna si ceva am beneficiat de tobogan cu ghena la fiecare etaj pentru aruncarea gunoiului menajer. din cate stiu acest spatiu face parte, ca si subsolul blocului sau scara de serviciu din proprietatea indiviza pe care fiecare dintre locatari are dreptul prin cumpararea apartamentului sau. printr-o hotarare a celor care conduc asociatia de locatar s-a stabilit ca acest spatiu sa se inchirieze locatarilor de pe fiecare etaj spre a fi folosit ca spatiu de depozitare iar acolo unde unii dintre locatar nu sunt interesati prin semnatura acestia pot ceda dreptul lor celorlalti.
acum o sa trec la cazul si problema mea.
initial mi sa adus la cunostiinta acest lucru de catre seful de scara. nu mi sa parut corect ca noi sa ne platim noua chirie pe proprietatea noastra, chirie care trebuia sa se stranga la asociatie. din aceasta cauza am mers la asociatie unde mi sa spus ca oricum suma e mica, 2.5 ron/luna, iar banii pot fi folositi pt reparatii sau plata femeii de serviciu. am spus inca o data ca nu mi se pare corect, dar nu am spus niciodata ca acest spatiu nu m-ar interesa. un vecin de pe etaj, care are functia de cenzor la asociatie, fiind foarte interesat de acest spatiu a semnat un asa numit contract de inchiriere cu presedintele si casierul de asociatie, pe o perioada de 5 ani ca fiind unicul chirias. initial s-a spus ca pentru a incheia contractul respectivul ar fi trebuit sa aiba semnaturile celorlalti locatari de pe etaj. nu am fost consultat, dar in momentul in care am depus si eu un contract, casierul a spus ca deja spatiul este inchiriat. intre timp vecinul s-a apucat de amenajari si anume a daramat un zid si a scos una dintre usi, a varuit si a montat iala pe usa care era in prelungirea holului de bloc si facea aerisirea pe palier. la acest spatiu sunt doua ferestre. considerand ca am fost fentat, am desfacut iala pe care i-am inapoiato vecinei, si am luat usa care a fost pusa de min in `86, cand venind din concediu cineva furase aceasta usa. pentru ca misunau sobolanii pe scara, m-am dus si am facut rost de o usa pe care am montato la bloc. acum sunt citat de politie ca avand dosar penal pentru distrugere si furt calificat (de catre vecinul respectiv), si v-as ruga sa imi spuneti care sunt drepturile mele, ca de altfel si ale vecinului.. de fapt ce urmeaza
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 13:49, 17 Martie 2008
Pai ai cam pus-o acum cu furtul nu prea se configureaza fapta dar cu distrugerea cam te-ai lipit.
Ar fi bine sa o dai la pace cu vecinul sa-si retraga plangerea.
Mi se pare normal ca cei de pe scara sa inchirieze spatiile disponibile si sa beneficieze oarecum de pe urma proprietatii lor. Doar n-ai fi vrut sa astepte vreo 2 ani sa te hotarasti tu :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)
Parte comuna bloc - asigurare securitate individuala Stefan Cristea Stefan Cristea Buna ziua. Dorim, din motive de siguranta sa construim o usa - grilaj, pe partea comuna a ultimului etaj al unui bloc din Bucuresti, care sa limiteze accesul ... (vezi toată discuția)