avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contestatie la executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contestatie la executare

In anul 2005 am facut un contract de leasing pentru masina, contract ce urma a se incheia dupa 36 de luni. Intrucat in iulie 2007 nu am mai putut achita aceste rate, am facut un angajament de plata cu Omniasig, ei subrogandu-se in drepturile firmei de leasing si, conform angajamentului de plata, achitand integral datoria mea catre firma de leasing, urmand ca eu sa achit in rate lunare aceasta datorie catre ei.Intrucat in anul 2008 am terminat de achitat aceste rate, am mers la firma Omniasig care m-a trimis la firma de leasing in vederea incheierii actelor masinii penumele meu. Firma de leasing mi-a comunicat ca ei de fapt nu vand masini si ca o alta firma intermediara imi va face toate formele, punandu-mi totodata stampila pe talonul masinii.Nimeni nu mi-a comunicat ca nu mi se poate pune stampila pentrru ca as mai fi avut ceva de platit.
Din anul 2008 masina se afla in proprietatea mea, platesc impozitul pe ea, a fost radiata de pe numele firmei de leasing si figurez eu ca proprietar.
Pe 9.11.2010 ma trezesc ca nu-mi pot ridica salariul de la banca deoarece mi-a fost blocat contul pentru o datorie pretinsa de catre firma de leasing.
Am mers la sediul acestora si cand am cerut relatii mi s-a spus ca s-a obtinut incuviintarea executarii de la instanta judecatoreasca, in baza contractului de leasing, acesta fiind titlul executoriu in baza caruia se face executarea. Ca de fapt aceasta suma restanta reprezinta vreo 3-5 facturi de RCA si CASCO (atentie asigurarea si casco se faceau la Omniasig cei care au platit pentru mine restul de bani)plus penalitatile aferente acestor facturi, anterioare angajamentului de plata facut cu Omniasig. Am intrebat de ce nu s-a comunicat suma reala de plata catre Omniasig pentru ca acestia sa poata vira intreaga suma. Mi s-a raspuns ca intre ei exista o conventie prin care Omniasig plateste numai capitalul social ramas de achitat si ca este vina mea ca n u m-am interesat la ei daca mai am ceva de plata. I-a intrebat de ce mi-au pus stampila pe talon daca mai aveam restante de plata sau de ce , cu aceasta ocazie, nu mi-au adus la cunostinta debitul. Au ridicat din umeri.I-am intrebat de ce nu m-au notificat in vreun fel timp de doi ani si raspunsul a fost ca acum i-a venit randul si dosarului meu.De asemenea am ripostat de ce s-a facut poprire pe contul de salariu si de ce s-a blocat in totalitate si nu doar 1/3 din acesta asa cum era legal. Mi s-a raspuns ca le-a fost frica sa nu-mi retrag toate lichiditatile si sa nu mai aiba de un de se indestula. Concluzia este ca eu am in continuare contul blocat, nu-mi pot ridica salariul si am vrea sa-i dau in judecata.
As vrea sa stiu:
-daca pot formula contestatie la executare solicitand anularea tuturor formelor de executare, mai ales ca ei au investit contractul de leasing si nu acesta este izvorul datoriei.
-daca exista si o alta modalitate de a-mi debloca contul (executorul bancar de la firma de leasing nu a vrut decat daca-i platesc debitul constand in datorie de 2000 lei plus penalitati de 3000 lei).
Sper sa aveti rabdare sa cititi si sa ma ajutati.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:55, 16 Decembrie 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme leasing auto pyerr79 pyerr79 Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank. Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing AdelaidaC AdelaidaC In cazul in care nu se platesc doua rate de leasing, as dori sa stiu daca societatea de leasing in primul rand reziliaza contractul si apoi recupereaza ... (vezi toată discuția)
Probleme societate leasing bad_sonia bad_sonia Am si eu o nelamurire. O firma a luat prin leasing o masina a achitat fara probleme in jur de un an ratele in anul al doilea au intevenit unele intarzieri ... (vezi toată discuția)