avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... nota justificativa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

nota justificativa

Seful de serviciu poate cere salariatului nota justificativa. Ce se intampla insa daca directorul directiei respective nu este de acord cu acest lucru pentru ca nu considera ca salariatul nu si-ar fi indeplinit obligatiile de serviciu? Seful de serviciu trebuie sa se supuna deciziei directorului or nu?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 07:52, 17 Decembrie 2010
Buna dimineata !
Da , poate cere nota justificativa , insa nu poate lua nicio decizie , poate si este obligat sa sesizeze comisia de disciplina / organele de urmarire penala (dupa caz) ...
"Trebuie sa se supuna deciziei directorului ? " ... termenul acesta de "supuna" suna atat de urat !!! (as zice mai repede sa respecte decizia directorului, eventual sa o puna in aplicare daca are atributii in acest sens ) ....cine stie ce decizii poate lua directorul ?!? ... la cate vedem in ziua de azi ..... Raspunsul la acesta intrebare este : " In masura in care decizia respecta prevederile legale " .
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii inspector resurse umane dali_c dali_c Buna ziua, Am primit o sesizare adresata mie (inspector resurse umane) pentru a investiga o neregula privind cativa salariati. Le-am intocmit o comunicare ... (vezi toată discuția)
Cine va raspunde ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: - prin anii 2014 si 2015 au avut loc niste controale la nivelul institutiei ... (vezi toată discuția)
Concediere personal didactic auxiliar (femeia de serviciu) shelx shelx Buna ziua! Sunt directorul unei scoli generale cu clasele i-viii. De ceva timp am probleme cu femeile de serviciu. Nu stiu ce interese au dar se comporta din ... (vezi toată discuția)