avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara de urmas; urmas veteran de razboi; ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara de urmas; urmas veteran de razboi; ajutoare lunare

Mama mea beneficiază de pensie (militară) de urmaş 50% după tatăl meu. Acesta a fost şi veteran de război, beneficiind de drepturi corespunzător acestei calităţi. Doresc să aflu dacă de indemnizaţia ce este acordată anual pentru veteranii de război drept compensaţie pentru cheltuielile cu energia electrică şi termică pentru consum casnic (ex. 2010 - HG1242/8.12.2010 MO843/13.12.2010) poate beneficia şi urmaşul (în acest caz - mama), în cuantum de 50%. Puteţi fundamenta răspunsul ?
Mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:40, 17 Decembrie 2010
De ajutorul lunar prevazut la HG 1.242/2010 pot beneficia:
-veteranii de razboi;
-vaduvele de razboi;
-accidentatii de razboi.

Mama dvs. nu se incadreaza in niciuna din aceste trei categorii.

Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare pentru veteran nico_fair nico_fair Buna ziua. Bunicul meu a decedat acum 1 saptamana si nu stim inca daca mama mea poate beneficia de ajutor de inmormantare pt acesta, mentionez ca avea 90 ... (vezi toată discuția)
Dispozitia privind impozite agricole pentru veteranii de razboi ratio ratio Mama mea este veterana de razboi. Pîna anul acesta stia ca este scutita de impozite agricole (extra-/intravilan). M-ar interesa sa stiu care sînt dispozitile ... (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)