avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca rezidentiala sau comerciala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca rezidentiala sau comerciala

Care este diferenta dintre ipoteca rezidentiala si ipoteca comerciala?
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
vasioanaro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 23:40, 17 Decembrie 2010
nu am auzti de ipoteca rezidentiala insa pot sa ma gindesc la o ipoteca ce garanteaza un credit ipotecar rezidential, astfel cum este prevazut de legea 32 / 2006, desi legea respectiva nu foloseste asemenea notiune.

iar ipoteca comerciala, nici atit. Ipoteca este civila, ea poate garanta obligatii comerciale dar asta nu o face ipoteca comerciala.

unde ati gasit notiunile acestea, sunt interesat de noile descoperiri in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi bancare in "calitate" de garant ipotecar DanLo DanLo In 2007 am contractat un credit bancar persoane fizice punand ca ipoteca casa parintilor mei. Incepand cu anul 2011 am fost pus in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Debitor sau nu ? Irina S. Irina S. Titlu executoriu: contract de garantie imobiliara cu ipoteca . Garantul ipotecar o persoana fizica, garanteaza cu bunul imobil pentru o persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)