avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general neefectuarea evaluarii creantelor si datoriilor a ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

neefectuarea evaluarii creantelor si datoriilor a caror decontare se face in functie de cursul unei valute

care este sanctiunea pentru neefectuarea evaluarii lunare a creantelor si datoriilor exprimate in lei dar a caror decontare se face la cursul unei valute?pot face acum aceasta evaluare fara sa existe riscul unei sanctiuni?
Cel mai recent răspuns: vlad.aurelia , utilizator 16:11, 7 Februarie 2011
La un control organul fiscal va poate recalcula impozitul pe profit si daca se dovedeste ca impozitul pe profit era mai mare decat cel stabilit vi se vor calcula majorari de intarziere.
Diferentele din evaluare sunt nefavorabile asa ca nu are la ce sa-mi calculeze impozit si nici majorari.Voiam sa stiu daca exista alta sanctiune.Oricum ,multumesc pentru raspuns.
Din punct de vedere contabil aceste diferente din reevaluare sunt evidentiate prin
167=768 sau
668=167
dar aceste diferente nu influenteaza si valoarea mijlocului fix?
167 reprezinta datoria inregistrata, care se achita in functie de o anumita valuta.
Cresterile si descresterile, evidentiate in diferentele de curs valutar, nu au cum sa modifice valoarea mijlocului fix. Modifica valoarea datoriei.
Aveti grija cu imprumuturile jn valuta. Daca gradul de indatorare este mai mare de 3, cheltuiala neta cu diferentele de curs aferenta acestora, este nedeductibila fiscal si se raporteaza pana cand gradul de indatorare scade.
Abia atunci devine deductibila.

Alte discuții în legătură

Deductibilitate ch dobanzi si dif de curs valutar emanuela73 emanuela73 Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui leasing am deductibilitate limitata a ch cu dobazile la 7% fiind in euro si daca trebuie sa tin cont de gradul de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate diferente curs valutar la plata in rate antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Suntem o societate comerciala SRL. Am achizitionat de la o societate comerciala SRL (nu este soc.de leasing) aparatura care ne-a fost facturata ... (vezi toată discuția)
Reevaluarea unui credit la inchiderea exercitiului financiar ioan.morosan ioan.morosan Va adresez urmatoarea intrebare: In cazul in care o societate comerciala inregistreaza diferente de curs valutar nefavorabile (cheltuieli) din reevaluarea ... (vezi toată discuția)