Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 7650 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate diferente curs valutar la plata in rate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate diferente curs valutar la plata in rate

Buna ziua,
Suntem o societate comerciala SRL. Am achizitionat de la o societate comerciala SRL (nu este soc.de leasing) aparatura care ne-a fost facturata integral la momentul achizitiei(practic, vanzare cu plata in rate). Conform contractului plata se face in rate lunare, fara dobanda, raportata la curs eur. Pentru diferenta de curs valutar dintre data contractarii si data platii ni se emite factura lunara . Cum diferenta reprezinta o cheltuiala intrebarea mea este daca aceste cheltuieli cu diferentele de curs valutar sunt deductibile fiscal. Mentionez ca nu am venituri din diferente de curs valutar .
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:08, 6 Februarie 2009
Sigur ca sunt deductibile.
În contract se face referire la plata la curs euro din data plăţii,deci facturarea se face conform contractului.
eu vreau sa intreb daca diferentele de curs valutar la credirele pe termen mediu si lungsint deductibile daca gradul de indatorare este mai mare decat 3, daca nu e in regula sa le duci in 471? pina la deductibilitatea lor? asa spune codul fiscal art 23, dar tot el spune la alin 4 al aceluiasi articol ca , creditele obtinute de la institutii de creditare romane sau straine nu se supun prezentului articol. nustiu ce sa inteleg si cum sa interpretez. multumesc celor care ma vor lamuri!
Dobânzile şi pierderile din diferenţe de curs valutar, în legătură cu împrumuturile obţinute direct sau indirect de la bănci internaţionale de dezvoltare şi organizaţii similare, menţionate în norme, şi cele care sunt garantate de stat, cele aferente împrumuturilor obţinute de la instituţiile de credit române sau străine, instituţiile financiare nebancare, de la persoanele juridice care acordă credite potrivit legii, precum şi cele obţinute în baza obligaţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată sunt complet deductibile.

În cazul împrumuturilor obţinute de la alte entităţi neautorizate, dobânzile deductibile sunt limitate la:
a) nivelul ratei dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României, corespunzătoare ultimei luni din trimestru, pentru împrumuturile în lei; şi
b) nivelul ratei dobânzii anuale de 6%, pentru împrumuturile în valută cf HG 580/2006.
Dar nu vorbim de un iprumut, totusi...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluarea unui credit la inchiderea exercitiului financiar ioan.morosan ioan.morosan Va adresez urmatoarea intrebare: In cazul in care o societate comerciala inregistreaza diferente de curs valutar nefavorabile (cheltuieli) din reevaluarea ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate ch dobanzi si dif de curs valutar emanuela73 emanuela73 Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui leasing am deductibilitate limitata a ch cu dobazile la 7% fiind in euro si daca trebuie sa tin cont de gradul de ... (vezi toată discuția)
Linie credit transformata in credit cu rata lunara Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am avut o linie de credit care se va transforma in credit cu rate lunare pe o durata de 48 luni ? Care este inregistrarea contabila in ce cont ... (vezi toată discuția)