Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1844 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Reevaluarea unui credit la inchiderea exercitiului ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Reevaluarea unui credit la inchiderea exercitiului financiar

Va adresez urmatoarea intrebare:
In cazul in care o societate comerciala inregistreaza diferente de curs valutar nefavorabile (cheltuieli) din reevaluarea soldului unui credit bancar contractat de la o banca comerciala si gradul de indatorare este mai mare decat 3, cheltuielile cu diferentele de curs valutar in acest caz sunt deductibile sau nu?
Este vorba de interpretarea art. 23 din Codul Fiscal.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: amandeal , utilizator 15:23, 6 Aprilie 2009
A se vedea si normele de aplicare

(4) Dobanzile si pierderile din diferente de curs valutar, in legatura cu imprumuturile obtinute direct sau indirect de la banci internationale de dezvoltare si organizatii similare, mentionate in norme, si cele care sunt garantate de stat, cele aferente imprumuturilor obtinute de la institutiile de credit romane sau straine, institutiile financiare nebancare, de la persoanele juridice care acorda credite potrivit legii, precum si cele obtinute in baza obligatiunilor admise la tranzactionare pe o piata reglementata nu intra sub incidenta prevederilor prezentului articol

In sensul art. 23 alin. (4) si (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, institutiile de credit, persoane juridice romane, sunt cele autorizate, potrivit legii, de Banca Nationala a Romaniei
sunt deductibile
daca creditul este obtinut de la BANC POST si gradul de indatorare este mai mare de 10%, cheltuielile cu dobanda si diferentele de curs pot fi deductibile?rog un raspuns.multumesc
Da, sunt deductibile
sunt nedeductibile

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu dobanzile negut_dorina negut_dorina buna ziua,daca imprumuturile sunt luate de la banci romanesti mai mari de un an ex unicredit, leumi se mai calculeaza gr de indatorare sunt deductibile ... (vezi toată discuția)
Grad de indatorare mai mare decat 3 ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care gradul de indatorare al companiei este mai mare decat 3 dobanzile bancare se considera a fi nedeductibile, respectiv diferentele ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu dobanzi si diferente de curs valutar nicoleta_stan nicoleta_stan Referindu-ne la art 23 Cod Fiscal, la calculul impozitului pe profit, la un grad de indatorare >3 cheltuielile cu dobanzile si pierderea neta din diferente ... (vezi toată discuția)