avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune...

...prin anii 90 a decedat bunica mea...in urma ei au ramas 7 copii( 2 fete si 5 baieti) bunica a locuit intotdeauna cu una din fete, careia i-a crescut copii, a avut grija de gospodarie cand aceasta era la serviciu ... in urma decesului nu s-a facut de catre niciunul dintre frati deschiderea succesiunii...adica vreau sa spun, acea declaratie in termen de 6 luni...inseamna acest lucru ca este tardiv acum daca unul dintre frati doreste deschiderea succesiunii?
Fta cu care a locuit nu a avut niciun interes ptr ca a ramas cu tot ce avea bunica, hectare de teren care au ramas in parte in paragina, casa si teren aditional, ....problema este ca unul din nepoti, care este fiul celei care a ramas in casa bunicii, a construit alta casa langa cea veche si inca alte constructii fara sa aiba vreun drept in opinia mea, colac peste pupaza mai face si pe proprietarul intrand in discutii contradictorii cu unul din fratii mamei lui, pe marginea drepturilor succesorale. ce este de facut?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:48, 21 Decembrie 2010
Cu bunicul ce s-a întâmplat?
Dacă sunt decedați amândoi trebuie făcută succesiunea după ei. Primesc parte toți copiii lor: din căsătorie, din afara căsătoriei sau din adopții.

Construcția sigur nu are acte în regulă dacă nu i-a dat bunica terenul din timpul vieții și nici nu e făcută succesiunea.

Trebuie să discutați cu copiii defuncților nu cu nepoții. Dacă vreunul din copiii defuncților e decedat atunci moștenesc nepoții prin reprezentare.

Dacă nu vă înțelegeți cu privire la dezbaterea succesiunii mergeți în instanță.
puteti solicita dezbaterea succesiunii chiar si acum dupa atatia ani de la moartea bunicii.
multumesc pentru raspunsuri! bunicul era decedat deja...
inteleg ca acum costurile sunt mult mai mari pentru dezbaterea succesiunii?:(
buna ziua .
s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul ? acesta cand a murit ?
daca s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul, bunica putea face acte de exemplu, pe partea sa din bunuri , cui dorea.
fiica care a locuit in continuare in casa bunicii, ulterior decesului acesteia, poate demonstra ca a acceptat tacit succesiunea dupa aceasta .
speta nu este deloc simpla.. ceilalti succesori pot fi decazuti din dreptul de a mosteni , daca nu au acceptat succesiunea in termenul legal .
va recomand sa cereti o consultatie juridica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa scaderea termenului legale. baracescumihai baracescumihai Locuiesc in casa bunicilor care au decedat de mult .S-a facut succesiunea dupa decesul bunicului ,in urma careia au ramas mostenitori bunica ,tatal meu si inca ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat pentru o mostenire ContSters189760 ContSters189760 Bunici mei au avut doua fete, una dintre ele (mama mea) a locuit cu ei de cand ma stiu (fiind divortata de tatal meu) iar eu si fratele meu am crescut cu ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sot fara copii vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Sot si sotie, casatoriti mai mult de 40 de ani.Au locuit impreuna, in aceeasi locuinta, pana la decesul unuia dintre ei.Sotia, ramasa vaduva, ... (vezi toată discuția)