avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Energie solara - Fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Energie solara - Fonduri europene

imi pare rau, ca s-a creat o "polemica" no constructiva, cred ca cel mai important este, ca din tot ceea ce discutam, cel care are nevoie de o informatie sau de o solutie la o eventuala problema sa gaseasca un sprijin din partea noastra, a tuturor.
lasand la o parte aceasta, si avand in vedere:
HoldaFinance a scris:
P.S.2: buget epuizat inseamna chiar ceea ce spune termenul: epuizat. Adica nu se mai deschide in 2011, pentru ca e... epuizat.

imi permit sa mentionez ca este partial fals.
Intr-adevar, acestei axe i-au fost alocate 420 milioane lei, care s-au epuizat in cele doua sesiuni 2008 si 2010, datorita numarului mare de proiecte prezentate, fapt pentru care, chiar daca pentru 2010 nu s-au finalizat aprobarile pentru proiectele prezentate, banii nu vor fi de ajuns, de aceea s-a aprobat, ca din alte fonduri care sunt mai putin atractive sa se suplimenteze axa 4 D2, prin urmare urmatoarea sesiune va fi in trimestru II, din 2011.
succes!:D
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 03:14, 8 Februarie 2011
Buna seara

Conform Regulamentului de postare in forum:
"2.4. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei. Desigur ca, in mod inevitabil, raspunsurile vor contine o doza de subiectivism datorata interpretarii sau practicii proprii, insa ne-am dori sa nu sustii pozitii categorice fara sa aduci argumente in acest sens (de exemplu: „Cota de participare la profit a salariatilor este considerata venit asimilat salariului?” „Da”).

2.5. Mesajele off-topic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private."

@panty va rog frumos sa respectati dispozitiile anterior citate si sa argumentati afirmatiile dvs.



Recomand continuarea discutiei/intrebarilor la adresa userului @panty, in privat, deoarece:"Consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nimeni nu este obligat sa va dea un raspuns complet, corect si de actualitate. Trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii."

O seara placuta.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Buna seara:
as vrea numai sa mentionez ca pagina oficiala a Organismului Intermediar pentru Energie, care gestioneaza DMI 4.2 - s-a modificat intre timp, in sensul ca nu mai sprijina, sa spun asa, opinia unor specialisti care participa in acest forum...
Asadar, in mod oficial se intrevede o noua lansare de proiecte pe aceasta Directie in Trim II 2011.
nu este mai putin adevarat faptul ca lansarea depinde de completarea schemei de ajutor de stat prin adaugarea sumei realocate de la alte operatiuni conform deciziei Comitetului de Monitorizare a POS CCE, de clarificarea de catre
CE a situatiei supracompensarii investitorilor prin schema de sprijin, de preluarea observatiilor aferente procesului de evaluare tehnico-financiara
pentru proiectele depuse in anul 2010 si de aprobarea ghidului solicitantului - care va trebui sa preia aspectele mai sus mentionate - si a cererii de
propuneri de proiecte prin Ordin MECMA.
....dar, oare ce lucru nu depinde de altul?¿
Succes tuturor!

si daca imi este permis...
"Oamenii se grăbesc să judece spre a nu fi ei înşişi judecaţi" .- Albert Camus
Un eveniment care are doua variante de rezultat (de tip Da/Nu) are atasata o probabilitate de 50% de producere a unuia din cele doua evenimente.

Eu nu m-as impauna cu producerea unui eveniment cu o probabilitate atat de mare. :D
Informatiile de mai sus au fost publicate de circa 1 luna, dar sa admitem ca aici pe forum suntem mai in urma cu stirile...

Avand in vedere momentul publicarii acestor informatii, imi mentin recomandarile de pe prima pagina a topicului, respectiv de a nu actiona doar pe baza unor informatii bazate pe principiul whisful thinking sau pe principiul dorintei vanzatorului de a-si plasa marfa, ci pe baza de informatii certe precum cele de mai sus. Nu pot sa nu remarc ca respectivele date au fost publicate binisor dupa discutiile anterioare. De asemenea, rezulta ca probabilitatea inca nu este 100%.

Fiindca mie nu-mi plac citatele goale de continut informational, care mimeaza o profunzime inexistenta, imi permiteti sa va dau in schimbul citatului doua teoreme:
Legea (teorema) numerelor mari: [ link extern ]
si o aplicatie plastica a acesteia, Infinite monkey theorem: [ link extern ]

Si plusez cu un citat a la Murphy, din memorie (netradus suna mai bine): "Given enough time, anything with a probability greater than zero will happen."

P.S.: Informatii ceva mai recente arata ca termen estimativ luna iunie, adica ultima luna a trimestrului II. Dupa cum deja ne-am obisnuit cu mersul treburilor, nu este exclus sa se produca amanari. Adica sa sa sarim in trimestrul III, invalidand (doar printr-o simpla ironie a sortii) previziunea actuala de trimestru II. :ok:
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Holda Finance, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene -energia solar panty panty buna seara, sunt interesat in dezvoltarea unui parc solar cu fonduri europene respectiv POS CCE Axa 4 .D2..insa, dupa analizarea ghidului nu-mi este destul ... (vezi toată discuția)
Proiect b.mariana b.mariana buna ziua, detin un teren de 4000mp la 14 km de capitala;exista posibilitatea deschiderii unei gradinite+scoala1-4+loc recreere, accesand fonduri ... (vezi toată discuția)
As dori sa infiintez un camin (azil) de batrani in mediul urban cu fonduri nerambursabile 100%, se poate? inchiriez2012 inchiriez2012 as dori sa infintez un camin de batrani cu fonduri nerambursabile 100%, mentionez ca detin un spatiu in mediul urban cu teren, suprafata spatiului fiind de ... (vezi toată discuția)