avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reglementari animale - asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reglementari animale - asociatia de propietari

Buna ziua,

Avem pe scara o problema cu o doamna cu multi caini si pisici (zgomot, miros). Dupa nenumarate sesizari, fara succes, as dori sa incerc o rezolvare cu ajutorul asociatiei de propietari, in sensul limitari numarului de caini si pisici.
Intrebare:
Va rog sa imi spuneti daca o asemenea hotarare este ok dpv legal, iar in cazul in care hotarea ar fi luata cum putem impune doamnei sa o respecte, banuiesc ca o sa se opuna. Trebuie actionata in judecata? Daca aveti sugestii de cum am putea rezolva situatia v-as fi recunoscator.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 00:21, 21 Decembrie 2010
se poate actiona in judecata, dar asemenea hotarari se iau prin adunarea generala a asociatiei.Din pacate conducerile asociatiilor de proprietari nu au instrumentele necesare pentru a "pune la punct" o astfel de persoana.Poate reusiti cu politia sau cu politia sanitara, politia animalelor...;)
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Si un caine sa fie si tot miroase sau latra deci ....binenteles ca doamna nu va renunta la patrupede de dragul vecinilor ba din contra va mai adun acativa ca asa se poarta la noi in Romania...strangeti semnaturi de la vecini intocmiti un tabel si specificati ca sunteti deranjati de miros , latrat ..urin a..etc.. si mergeti si sesizati politia daca nu se face nimic dati-o in judecata. Sau puteti chema un post de televiziune ca se poarta ...Succes
Am facut sesizare la:

DSV- au venit, nu era acasa doamna cu caini.Au trimis adresa ca nu e competenta lor sa rezolvam in asociatie.
Politie- au chema-o la sectie. Au trimis adresa ca domana este dispusa la rezolvare amicabila.
Primarie locala-au pasat la Primaria Generala
Primarie Generala - au pasat la ASA(caini fara stapan, sic!)
Guvern - au pasat la Garda de mediu(au raspuns ca nu e de competenta lor)
Presedentie - au pasat la Min. Sanatatii (nu au raspuns inca)
DSP - au spus ca trimit pe cineva
112 - au discutat cu ea (ei zic ca i-au dat amenda, nu sunt sigur)

Mai am asociatia de propietari, primarul (o sesizare pe domnuleprimar.ro), biserica si m-am gandit la tv. Si la mutat. Si la emigrat.


Asociatia de proprietari poate decide o suma suplimentara pentru fiecare animal .
In unele orase consiliul local a stabilit o suma.
Suma are justificare pentru curatarea scarii.

Cu cit e suma mai mare cu atat aveti sanse mai mari sa nu poata plati si sa se lecuiasca.
Eu as chema zilnic o firma sa faca curat pe scara si sa am si factura.Cit mai curata scara cat mai mare factura care i se baga ei la intretinere pana abandoneaza animalele.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
3 caini intr-o garsoniera deranjeaza locatarii Raheli Raheli buna seara, va rog sa ma ajutati cu o opinie. cum putem sa rezolvam situatia unei garsionere in care chiriasii au 3 dulai zgomotosi, care lasa mult par in ... (vezi toată discuția)