avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... facturare gaz metan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

facturare gaz metan

Intrebarea mea face referire la modul de facturare a consumului de gaz metan pe nr de persoane, in mod egal, fara exceptie in conditiile in care eu folosesc cuptor electric si nu am conectata decat plita la reteaua de gaz metan.
Nu stiu daca exista vreo reglementare in acest sens, insa nu mi se pare corect sa fiu facturata la fel cu cei care dau drumul la cuptorul de gaz de dimineata pana seara pentru a incalzi apartamentul.
Multumesc anticipat.

*** Factura se emite de E-on in baza indexului afisat de contorul de bloc. Cuantumul facturii se imparte la nr. total de persoane, iar valoarea obtinuta se inmulteste, ptr fiecare apartament, cu nr de persoane care locuiesc efectiv in acea luna in apartament. Clar pana aici. Problema mea este ca familia mea de 3 persoane consuma mai putin gaz, avand doar plita pe gaz decat o familie similara de 3 persoane care utilizeaza si plita si cuptor pe gaz.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
ramonagui08, utilizator
@eliasav,
Cheltuielile cu serviciile de contabilitate, administrare si indemnizatia presedintelui, ajung in asociatia noastra la aproximativ 0,25 lei/m.p.
In functie de suprafata utila a apartamentelor, fiecaruia i se repartizeaza o suma proportionala cu aceasta.
La un apartament de 28 m.p. (cel mai mic) avem 28 x 0,25 = 7 lei
La un apartament de 60 m.p. avem 60 x 0,25 = 15 lei.
la unul de 98 m.p. (cel mai mare) avem 98 x 0,25 = 24,50 lei
La noi, stiind ca la un bloc e de plata suma de ~ 23 lei (C.P.I.), avand si suprafata de 42 m.p., rezulta coeficientul 0,5476 lei/m.p. Ce sa mai zic ca la alt(e) bloc(uri) din Asociatia noastra se plateste cu 1/2 mai putin, macar daca era o diferenta de maxim 5 lei, nu era ceva grav, dar nici chiar o suma dubla la aceeasi suprafata, la blocuri diferite.
La aceasta Asociatie totul e o debandada, e stat in stat, cel putin calculul C.P.I. e unic intre Asociatiile, cred, din toata tara !
Nici anul asta nu convoaca Adunare Generala, cu toate ca majoritatea altora, de frica legii, fac acest lucru.
In asociatia noastra platim 0,19646 lei / mp cheltuieli administrare (inclusiv contabilitate).

Nu platim indemnizatie presedintelui.
@280366,
Mai devreme am spus care sunt costurile repartizate pe cota parte indiviza in asociatia noastra. Observati ca noi avem cheltuieli mai mari decat dumneavoastra.
In urmatoarea postare am raspuns doar la intrebarea lui @eliasav. Acesta intreba doar de ce cheltuieli sunt pe apartament cu "serviciile de contabilitate, administrare si indemnizatia presedintelui" si nu toate cheltuielile ce se repartizeaza legal pe cota indiviza.
Repet, cheltuielile pe cota indiviza la noi ajung la 0,5 -0,7 lei/m.p. ceea ce duce la un cost de 20 - 28 lei/luna pentru un apartament de 40 m.p. in acestea fiind incluse salariile, cheltuieli gospodaresti si service lift, asadar fara caldura, reparatii...
Din acesti 0,5 - 0,7 lei/m.p. doar 0,25 sunt pentru cheltuielile de care intreaba @eliasav. Diferenta o cheltuim pentru casier, femei de serviciu, cenzor, service lift, instalator...
Domnule Adrian, din ceea ceea ce ati scris mai sus e, se pare, o neconcordanta: C.P.I. (Cota Parte Indiviza) in mai toate Asociatiile, cuprinde: salarii, chelt. administrative, taxe, comision CEC. Vad ca ati pus si femeia de serviciu la calcul, service-ul lift nu avem, la fel, cenzorul nu e bagat la plata. Oricum, din investigatiile mele la vreo 20 Asociatii din oras, C.P.I. nu e mai mare de ~ 0,3 lei/m.p. Vedeti in poza de mai jos un exemplu de C.P.I. dublu fata de alte apartamente cu aceeasi suprafata, ~ 40 m.p. (25 lei/apt. fata de 12 lei/apt. la blocuri diferite din aceeasi Asociatie !) APROPO, DACA VEDETI, IN DREAPTA, JOS, LA NOI, C.P.I. E DE ... 11,2 lei/m.p. (!!!) [ link extern ] /
Am facut un calcul, fondul de salarii al unui presedinte, o casiera-contabila, 2 "oameni buni la toate", nu stiu de remuneratia cenzorului (si cam atat) e de ~ 6.000 lei (60 mil. vechi), scazand celelalte cheltuieli !
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
280366, utilizator

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza la nivel de bloc BogdanBarbulescu BogdanBarbulescu Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari. La scara 1 sunt 20 de apartamente iar la scara 2 sunt doar 11. Suprafetele pe care sunt construite fiecare din ... (vezi toată discuția)
Nereguli in asociatia de proprietari lauriciul lauriciul Buna ziua, problema mea este urmatoarea: de 2 luni mi-a aparut la intretinere suma de 112 ron pentru cheltuieli administrative si salarii, separat de fondul de ... (vezi toată discuția)