avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice experienta similara
Discuție deschisă în Achiziţii publice

experienta similara

Particip la o licitatie unde se solicita minim un contract cu o anumita valoare va rog sa-mi spuneti daca pot demonstra experienta similara prin suma mai multor contracte cum prevede H.G.925/2006 cu modificarile din Hotararea 834/22.07.2009?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Luiza Manolea , Avocat 20:46, 10 Decembrie 2009
Art.9, lit.a din HG 925/2006 ,modificata si completata, nu se interpreteaza dupa vointa fiecaruia, acest articol trebuie inerpretat in spiritul si in litera legii .Astfel daca autoritatea contractanta a cerut un contract de o anumita valoare nu se poate demonstra indeplinirea acelei cerinte prin insumarea mai multor contracte,conform art.34 din HG 925/2006 comisia verificand daca au fost indeplinite cerintele de calificare in conformitate cu art.176 din OUG 34/2006 ducand la declararea ofertei ca innaceptabila conform art.36 ,alin.b din HG 925/2006.S- a cerut ,banuiesc ,indeplinirea a minim un contract cu o anumita valoare ,deoarece complexitatea unui contract de o anumita valoare nu poate fi demonstrata de insumarea unor contracte de valoare mai mica ,acest lucru ducand nu numai la cresterea riscului pentru autoritatea contractanta ci si pentru a evita pericolul neindeplinirii de catre un ofertant a contractului daca acesta il castiga.
:yes:
Buna sa va fie seara!

Chiar daca nu puteti face apel la mai multe contracte cu valoare mai mica, aveti, totusi 2 solutii:
- fie, in urma unei intrebari de clarificare, autoritatea contractanta accepta demonstrarea experientei similare prin aducerea mai multor contracte de valoare mai mica;
- fie aduceti experienta similara a unei alte persoane, ca sustinere. Atentie la respectarea conditiilor ca acordul ferm de sustinere sa fie autentificat (vezi art. 190 din OUG 34/2006).

Toate cele mai bune,
Luiza Manolea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experienta similara Anita Ihos Anita Ihos Cum se dovedeste experienta similara a unui ofertant la o achizitie publica?:-/ (vezi toată discuția)
Interpretare art.11,alineatul(4) din hg 834/2009 irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Cum se procedeaza in situatia cand un ofertant prezinta la deschiderea ofertelor toate documetele solicitate pentru calificare iar altul vine cu declaratia pe ... (vezi toată discuția)
Descriere lucrari similare efectuate de subcontractant-implicatii af_krisz af_krisz In declaratie privind lista principalelor lucrari in ultimii 5 ani, pot sa scriu lucrarile similare de catre subcontractant? (vezi toată discuția)