avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice cerinte obligatorii licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

cerinte obligatorii licitatie

La o licitatie la care fisa de date a achizitiei prevedea ca cerinta obligatorie prezentarea a 8 contracte similare pe diferite specializari ( cate doua contracte pe fiecare specializare). Unul dintre ofertanti nu a prezentat toate contractele, lipsindu- i 3 contracte din cele 8, insa acesta afirmand ca nu a inteles cerinta si ca a specificat in lista cu experienta similara cele 8 contracte insa a prezentat doar o parte din ele, desi s-au cerut si s-au dat clarificari cu privire la acest aspect si in clarificari scria clar ca se vor prezenta cele 8 contracte insotite de recomandari si de procese verbale de receptie.
Avand in vedere ca acest ofertant nu a prezentat nici declaratie cf. Art.11 din HG 925 modificata, credeti ca AC ii poate solicita sa completeze documentatia cu contractele lipsa, avand in vedere ca (asa cum sustine ofertantul) acestea sunt prevazute in lista cu experienta similara sau ii va respinge oferta?
Parerea mea este ca ar trebui sa ii respinga oferta, insa as dori sa aflu si alte pareri.
A! Ar mai fi ceva: pe procesul verbal de la sedinta de deschidere, la insistentele noastre s-a specificat faptul ca nu s-au prezentat acele contracte.
Cel mai recent răspuns: artgon , utilizator 21:56, 22 Februarie 2011
Raspunsul meu se bazeaza pe experienta personala in derularea procedurilor de achizitie publica din postura de AC. Indiferent daca a fost depusa sau nu declaratia prevazuta la art 11 din HG 925/2006, AC trebuie sa ceara clarificari/completari la documentatie deoarece, asa cum ati spus, in lista privind experienta similara, acele contracte au fost evidentiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta inacceptabila ? twisted111 twisted111 Buna ziua, Revin cu alte intrebari si sper sa primesc niste lamuriri. In fisa de date a achizitiei una din cerinte era semnarea unui formular de catre ... (vezi toată discuția)
Declaratie indeplinire criterii - putem fi respinsi datorita lipsei documentelor? greensea greensea Buna ziua Am participat la o licitatie prezentand atat documentele cerute cat si declaratie de indeplinire criterii cu conditia ca la solicitarea autoritatii ... (vezi toată discuția)
Lipsa document calificare nikitamv nikitamv ce intampla daca din oferta unui operator economic lipseste unu sau mai multe documente de calificare, ii pot respinge oferta si daca da, pe ce articol. ... (vezi toată discuția)