avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptia de inadmisibilitate - pana cand poate fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptia de inadmisibilitate - pana cand poate fi invocata?

Buna ziua,
Intrebarea mea este daca in recursul contra unei hotarari ce nu poate fi atacata cu apel, pot invoca exceptia inadmisibilitatii cererii?
Mentionez faptul ca instanta de fond nu s-a pronuntat asupra admisibilitatii, ci a respins cererea partii adverse ca fiind netemeinica.
Mersi frumos de ajutor!
a fost invocata aceasta exceptie in fondul cauzei si nu s-a pronuntat?
Nu s-a invocat exceptia la fond, pentru ca....s-a judecat fara stiinta noastra! nu am fost legal citati, dar nu avem interesul sa invocam asta, pt ca, oricum instanta le-a respins cererea ca fiind neintemeiat. Ei vorbesc insa de admisibilitatea cererii lor si in recurs.
Presupun ca avem si noi dreptul sa atingem aceasta problema, chit ca suntem in recurs....
adica ei ..cei carora le-a fost respinsa actiunea zic ca actiunea lor nu este neintemeiata, ci inadmisibila?:O
Nu, ei spun ca -intrucat instanta de fond nu s-a pronuntat asupra conditiilor de admisibilitate - acestea sunt implicit indeplinite. Totusi,ei tin sa faca discutie asupra admisibilitatii cererii lor. Mentionez ca e vb de o ordo presedintiala.
adica ei, reclamantii doresc admiterea recursului, modificarea in tot si pe fond respinderea cererii ca inadmisibila?:rofl:

Alte discuții în legătură

Raport între acþiunea în constatare ºi acþiunea în realizare ContSters54572 ContSters54572 dacă o acţiune în revendicare a fost respinsă irevocabil, cum va fi respinsă o acţiune în constatare între aceleaşi persoane, cu privire la acelaşi ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)
Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)