avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere carte de munca

an data de 07092007 am dat declaratie de ancetarea munci la itm maramures de la firma sc rinvio com srl prin neplata salariala si ancercarea de a ma scoate cu minus an gestiune fara ami dovedi concret .am facut plangere la itm opc adica peste tot .nici an ziua de azi nu mi se elibereaza macar cartea de munca si nu pot sa ma angajez deoarece nu am cartea de munca ce sa fac? am 44 de ani si o situatie precara de existenta .
VA MULTUMESC ROMAN MARIA
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:22, 24 Martie 2008
va rog sa ma scuzati .o sa tin legatura cu dumneavoastra dar sanse de a mi se face dreptate nu exista deoarece dna patroana a lucrat an primaria baia mare 32 de ani si sotul dansei este anca director la fabrica de mobila .sunt convinsa de atatea luni ca dreptatea nu este de partea celor care o au .legea este foartve buna dar nu se aplica deloc
Daca deschideti o actiune in instanta , nu cred ca are cum sa se apere in privinta retinerii carnetului dvs de munca. Retinerea carnetului de munca se face numai de organele de cercetare penala.
csabi40 a scris:

da, am fost la itm maramures am depus cererea de eliberare a cartii de munca, si mi-au dat an scris, ca patroana firmei sc rinvio com srl la care am fost angajata, a ridicat cartea de munca din 17 09 2007.
REFUZA SA MI-O DEA. ITM Maramures mi-a sugerat sa intentez proces deoarece nu mai tine de itm. D-na inspector Butnaru de la ITM Maramures care raspunde de firma respectiva ,a dat cartea de munca patroanei
Va Multumesc
Roman Maria
BAIA-MARE

Tinand cont de faptul ca ITM nu avea dreptul sa elibereze carnetul de munca decat titularului , va sugerez ca o copie a inscrisului sa fie atasat la cererea de chemare in judecata, dar o alta copie sa insoteasca o reclamatie facuta la directorul ITM prin care sa solicitati un raspuns scris in baza carei prevederi legale a fost eliberat carnetul de munca patroanei societatii deja reclamate ca nu elibereaza carnetul de munca.
ITM-ul elibereaza carnetul de munca celui care reprezintata societatea in relatiile cu itm-ul pe baza de imputernicire sau delegatie.
elis a scris:

ITM-ul elibereaza carnetul de munca celui care reprezintata societatea in relatiile cu itm-ul pe baza de imputernicire sau delegatie.

Sa inteleg ca la Bucuresti , un angajator care a depus carnetul de munca mai poate sa-l ridice asa cum doreste? Este ceva nou........ cand lucram cu ITM Buc. sau Ilfov nu puteam ridica carnetele de munca dupa incetarea contractelor.........
In tara imputernicirea in baza careia se ridica carnetul trebuie sa fie de la salariati nu de la angajator..............
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2008
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare carnet de munca Badea Mihaela Badea Mihaela Buna ziua, In urma cu cateva zile mi s-a terminat contractul pe care il aveam pe perioada determinata si am cateva intrebari: 1. De la societate mi se ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj, adeverinta de vechime deeejessica deeejessica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu problema de mai jos : - vreau sa-mi depun dosarul pentru somaj. Am inteles ca am nevoie de adeverintele de vechime din ... (vezi toată discuția)