avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Conciliere
Discuție deschisă în Executare silită

Conciliere

Buna seara!
In anul 2008 am achizitionat un spatiu comercial ,in baza unui proces verbal de licitatie.Acest spatiu trebuia platit pana la sfarsitul anului 2009, dar din motive financiare nu s-a putut achita.Prin ian 2010 a avut loc o conciliere intre parti fixandu-se un nou termen de plata si anume 2 ani de zile cu plata lunara in suma de 3100 lei. In urma unei dicutii verbale cu conducerea firmei am convenit sa le achit 2500 lei lunar. In luna noiembrie 2010 nu am putut achita decat 500 lei ,urmand sa le dau si diferenta in cel mai scurt timp, lucru care nu s-a putut intampla pana la rata din luna decembrie. Acum ei vin si imi cer sa le platesc cele 2 luni plus diferenta de 600 lei (3100-2500) , pana pe data de 28.12.2010, pentru ca altfel vor anula licitatia si voi pierde toti banii dati pana acum.
Ce ma sfatuiti sa fac... ce adresa... prin care sa le explic legal ca datorita conditiilor economice din intreaga tara, si eu am probleme financiare, ar mai trebui o noua conciliere .... dar ei nu vor vrea iar eu chiar daca ii chem la conciliere nu vor fi de acord.
Mentionez ca investitia facuta de mine e de 3 ori mai mare decat valoarea spatiului si nu ii pot lasa sa mi-l ea, pentru ca nu voi recupera nimic de la ei.
In speranta ca m-am facut inteleasa, va multumesc anticipat pentru ajutor si astept raspunsul dumneavoastra.

Cu stima si respect,
Ileana
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 09:54, 28 Decembrie 2010
incercati negocierea sau medierea problemei. dpdv legal sunteti obligat la plata sumelor indiferent de existenta crizei economice. aceste greutati financiare nu inlatura raspunderea contractuala deci orice intirziere la plata le da dreptul sa rezilieze contractul.

de asemenea, analizati dpdv contractual problema investitiilor facute in spatiu - daca aveti dreptul sau nu la returnarea lor, etc.
Trimiteti o notifficare inc are explicati toate aceste situatii.
Ati adjudecat bunul la licitatia organizata de cine?
Bunul a fost adjudecat in urma unei licitatii. O persoana juridica a vandut acest spatiu, altei societati.
S-a facut transferul de proprietate? Apare firma ta inscrisa in CF? Daca da, ca sa scapi de ei mergi la o banca, ia un credit cu ipoteca, achita-le si apoi platesti la banca rata. Faci pe perioada mare creditul ca sa fie rata mica.
Cea mai buna solutie.
Daca nu esti inscrisa in CF este o problema pt ca vor putea sa se joace cu tine cum vor ei. Orice discutie cu ei se face in scris si nu verbal pt ca ulterior sa poti proba in instanta intelegerile cu ei.
Roaga-i sa te amane cu plata putin. Vezi daca se mai poate.
Altfel poti pierde tot si degeaba te lupti cu ei dupa aia in instanta 2-3 ani, ca deja raul e facut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de adjudecare ionica99 ionica99 Am participat de curand la o licitatie pentru un apartament care a fost scos la licitatie pentru neplata datoriilor catre asociatia de proprietari in urma unei ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Suspendarea unui process care eu sunt intimat poseidon poseidon Buna ziua, Am achizitionat prin licitatie publica un spatiu comercial de la o Banca. Dupa licitatie am facut plata, am primit actul de adjudecare si ... (vezi toată discuția)