avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de casa,Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de casa,Titlu de proprietate

VA SPUN DE LA INCEPUT CA SUNT ZERO IN PROBLEME DINASTEA.BUNICAMEA A CUMPARAT O CASA DE LA CINEVA FARA CONTRACT DE VINZARE CUMPARARE CI DOAR ASA CU ,,TINE BANI SI GATA,,SI NICI FEMEIA CARE IA VINDUT NU AVEA NICI UN DOCUMENT.BUNICAMEA A MURIT DE VREO 8ANI SI FEMEIA CARE IA VINDUT E MOARTA.IN TOT ACEST TIMP DE LA MOARTEA BUNICI,EU AM PLATIT IMPOZITUL PE CASA.VREAU SA STIU DACA POT SAU DACA SE POATE SA FAC ACTE PE MINE CU CASA DESI NU AM NIMIC CONCRET CI DOAR CUM AM PLATIT IMPOZITUL?CUM TREBUIE SA PROCEDEZ?:hm::hm:
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:09, 24 Decembrie 2010
Fie sa va duceti la un birou niotrial sa va faca act autentic, fie sa promovati o actiune in constarea vinzarii cumpararrii casei respective
Eu inteleg ca nu exista nici macar chitanta de mana... Cand a cumparat bunica casa? Inainte de 1989? Pentru ca in acest caz ar exista sanse de obtinere a ordinului Prefectului in conditiile art. 23 din legea 18/1991 (varianta administrativa de obtinere a unui act de proprietate).
Dosarul se depune la primaria din localitatea unde este casa si va contine:
- cerere;
- certificat de mostenitor de pe urma bunicii;
- extras registrul agricol 1986-1990 pentru imobil (de la primarie);
- extras registrul posesorilor 1990 pentru imobil (de la primarie);
- istoric de rol fiscal (de la primarie);
- acte de stare civila ale mostenitorilor legali ai bunicii;
- o schita cadastrala a casei si curtii (efectuata de un expert autorizat);
- declaratii de la vecini ca nu le este afectat dreptul de proprietate (daca suprafata curtii, rezultata din masuratori este mai mare decat cea din evidentele de la primarie).
Acest Ordin al Prefectului se va emite persoanelor mentionate in certificatul de mostenitor de pe urma bunicii.
Eu am descris doar o varianta, in functie de amanuntele date de dvs. pot exista si alte solutii...
promovati o actiune in instanta prin care sa obtineti dreptul de proprietate asupra casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de la bunic, va rog ajutati-ma sau indrumati-ma ContSters52993 ContSters52993 Buna seara Bunicul meu are chitanta de mana \"la actele casei\" si acum vrea sa o lase pe numele meu vreu sa fac o procura (imputernicire) pe numele meu, asta ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ocsike ocsike cum as putea intabula o casa la care ia fost proprietar bunicu si bunica mai mult de 50 ani dar fara sa o intabuleze. Acum au decedat si la inpozit apare ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)