avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionari si probleme juridice legate de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionari si probleme juridice legate de pensii

Am redobîndit cetăţănia Română în a.2009, şi m-am stabilit cu locul de trai în Constanţa. Am activat în Organele Afacerilor Interne în Republica Moldova din a.1993 pînă în 2009. Am eşit la pensia meritată şi aş vrea să aflu care este procedura de a transfera pensia în România, şi unde în ce locloc să mă adresez, pentru a primi o consultaţie mai detaliată. Mulţumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:30, 26 Decembrie 2010
Nu-mi dau seama ce doriti, de fapt.

Daca doriti sa primiti in continuare pensia stabilita de Republica Moldova, trebuie sa mergeti la casa de pensii din Moldova sa anuntati schimbarea adresei si sa le puneti la dispozitie un numar de cont bancar in care sa vi se vireze pensia.

Daca doriti sa primiti pensie din partea statului roman, in temeiul Conventiei incheiate intre Romania si URSS, aprobate prin Decretul nr. 165/1961 si care se aplica in prezent intre Romania si fostele state membre URSS, trebuie sa va adresati casei teritoriale de pensii din Romania cu o cerere in acest sens, si sa depuneti urmatoarele documente:
-copie carte identitate;
-copie legalizata si tradusa a carnetului de munca.

Este o procedura destul de greoaie, gestionata in special de CNPAS si de Ministerul Muncii, minister care echivaleza salariile avute de dvs. in Republica Moldova cu salariile din Romania corespunzatoare functiei pe care ati avut-o in Republica Moldova.
Mersi mult pentru informaţie D-na Gabriela, dar eu aş vrea ca să primesc pensia din România, nu cea din republica Moldova, şi după informaţia care o am aciasta se ocupă casa de pensii militare situată în Bucureşti str.Gh.Gheorgescu,3 sector 4 dacă este corect informiază-mă. Mulţumesc anticipat.
Aş vrea să primesc pensia pe linia MAI din partea statului român. Dosarul de pensionare deja îl am la mînă. Unde mai corect să mă adresez la CNPAS sau
casa de pensii militare situată în Bucureşti str.Gh.Gheorgescu,3 sector 4
Mea culpa, n-am avut in vedere ca ati lucrat la Afaceri Interne, deci ca pensia este una militara. La CNPAS nu aveti de ce sa va duceti acum, ci doar dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 263/2010, dar nu va recomand sa asteptati asta. Nu prea inteleg de ce ar trebui sa veniti in Bucuresti, exista si in Constanta unitate care se ocupa de pensiile politistilor.

Inspectoratul General de Politie are un sediu si pe strada George Georgescu, nr. 1, sector 4, Bucuresti.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar cu cetatenie redobandita eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. ma ajutati va rog, ca nu reusesc nicidecum sa am o explicatie clara cum sa procedam,chiar daca am fost si la casa de pensii. suntem ... (vezi toată discuția)
Cazier juridic Olga Dretcaru Olga Dretcaru Buna ziua! Am o intrebare. Eu sunt cetateanca Republicii Moldova si am vaza de resedinta in Chisinau. Am nevoie de cazier juridic din Romania pentru ... (vezi toată discuția)
Mai este posibila acordarea de pensii basarabenilor repatriati ? Ina1974 Ina1974 Tatal meu este repatriat de 11 ani. Acum , la 65 ani, varsta legala de pensionare, i se refuza dreptul de pensionare conform legilor din Romania, pentru ca ... (vezi toată discuția)