avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mai este posibila acordarea de pensii basarabenilor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mai este posibila acordarea de pensii basarabenilor repatriati ?

Tatal meu este repatriat de 11 ani. Acum , la 65 ani, varsta legala de pensionare, i se refuza dreptul de pensionare conform legilor din Romania, pentru ca n-ar exista o conventie intre Romania si Moldova in acest sens. Este adevarat? Mai e ceva de facut?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:23, 7 Septembrie 2013
Incercati o sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la CNPAS si la mInisterul muncii. Categoria respectiva de viitori pensionari este omisa din Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010. Recunoasterea perioadelor lucrate in statele membre UE si pentru alte state cu care este incheiata conventie face posibila pensionarea in Romania.
Anexati la sesizare documentele pe care le detineti cu perioade lucrate in Republica Moldova.
Dupa repatriere, varsta ii permitea tatalui dvs. sa mai lucreze in Romania, perioada pentru care primeste pensie din tara.
Daca nu primiti un raspuns in favoarea dvs.(probabil dupa parerea mea), poate le amintiti celor sesizati ca trebuie facuta o astfel de conventie intre cele doua state romanesti.
In aceasta perioada se vorbeste tot mai intens, de catre politicieni, despre ajutorul dat de Romania pentru integrarea in UE a Republicii Moldova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionari si probleme juridice legate de pensii iongradinaru iongradinaru Am redobîndit cetăţănia Română în a.2009, şi m-am stabilit cu locul de trai în Constanţa. Am activat în Organele Afacerilor Interne în Republica ... (vezi toată discuția)
Pensionar cu cetatenie redobandita eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. ma ajutati va rog, ca nu reusesc nicidecum sa am o explicatie clara cum sa procedam,chiar daca am fost si la casa de pensii. suntem ... (vezi toată discuția)
Pensie cetatean strain alexmarin76 alexmarin76 Buna seara, Am o problema cu care ma confrunt acum, legata de un cetatean strain care a lucrat mai multi ani in Romania si care in curand va implini si ... (vezi toată discuția)