avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de justitia totala pentru o viata de infern, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de justitia totala pentru o viata de infern, cerere de partaj, si incredintare minori din cuplu de 15 ani necasatorit cu doi copii

Am cunoscut acum cateva ani pe o prietena a sotiei. Este o femei care a fost batuta de sute de ori de cand au trait impreuna. La inceput, fiind minori,a trait in casa tatalui casatorit cu mama barbatul, si avand el 7 ani mai mult, a abuzat de fete a tatal vitreg, si dupa abuzare de 10 ani, le a dat o fetita (de la 12 ani de varsta pana la 22 ani care a nascut pe prima fetita)in casa mamei barbatului si fosta sotia a tatalui femei, adica mama vitreg. Acuma are 32 de ani, si a fost in comun 20 ani, 8 in ascuns si 12 deschis dar fara casatoria. Intretimp, barbatul a fost de doi ori casatorit nu mai mult de cateva luni cu alte femei, (ca logic a fost inselat si a avut curaj de a cer departirea repede cand a cunoscut adevarul) si a fost cu mai multe minori (fiind si el minor a abuzat si de sora in casa mamei), cu alte femeile, etc. si tot a suportat femeie aia fara sa se desparta si el fara sa traiasca afara domiciliul femei: domicilii au fost cu ea intotdeauna: uno dovandit la departirea mamei din causa ca tatal femei a avut un copil cu mama barbatul si el la randul sau (betiv inconscient) s-a despartit, avand un apartament mare si luand bani de la jumatate, dupa care a trait 5 ani la casa sora femei, si dupa care a trait inca 3 ani in casa tatal femei, lasand mereu toate intretinere fara plata, si acuma 8 luni la casa construita asupra terenul cumparat cu bani de amondoi pus la numele exclusiv "barbatului".

Femei aia a avut curaj sa se faca tot pentru binele fetitei, dar nu mai poate. Si acest situatia clama in cer justitia. Nu trebuie sa se judece pe acest femei cu etichete obisnuite, pentru ca cu tot este o femei de inima buna si are curaj interior. Stiu si stie ca a fost prosta.

Acuma a zis "Basta". si vrea sa cer pentru binele fetele, si propriu, justitia. In primul rand, barbatul nu vrea sa le las cele doi fetite pe la ea. Si deocamdata locuieste cea mica cu el si cea mare cu mama lui -singura si care ingrijeste un handicapat. Pe terenul dovandit pe numele lui acuma 8 luni, (cu bani de amondoi) a fost construit o casa care nu intruneste conditiile de traire decent. Dar cu munca ei, si cu bani de atata ani, si acuma "barbatul" vrea sa-i las fara copii si fara casa. Femeie aia a fost obligata la intretinerea mereu, si cu munca ei (si lui dar cele lui era a lui si cele ei era a lui la fel) familia intreaga a trait 12 ani. Dar mereu la negru in afara de 2 ani trecut la carta de munca si cam doi ani de laptarea fetite.

Sunt martori destule. Acuma ea doarme in casa de un prieten casatorit si cu doi copii, care intrunesc conditiile si pentru fete. Are si o bona, si poate sa se duca la munca. Si sunt dispus sa le las parte a casei `pentru ele fara sa plateasca nimic.
Intrebariile doar juridice:
1) cererea, model si pasii urmatori. Cum se pregateste, cerintele, documentele. Ea n-a vreut niciodata sa faca plangere penala, dar a avut ocazia si martori de aproximativ 30 de ori care a venit cu ochii rosi si buzele umflate. Dar nu are niciun certificat medico legal nici plangeri vreuna.
2) E posibil o certificarea totala cu martori in fata asistenta sociala in proces civil sau este necesara si convenabil o plangere penala comprehensiv de viata intreaga? Adica, e strict necesar o plangere penala de o viata intreaga ca sa faca justitia sau se poate fara acest proces dureros pentre ea si pentru fetite?.
3) fetele sunt acuma ceea mica in casa lui, si ceea mare (11 ani) in casa mamei lui. E posibil o actiunea provisoria rapida pentru a reveni ca mama la fete in domiciliul pregatit de prieteni ei.
4) casa, terenul, se poate cer si in aceelas actiune?
5) Indemnizatia pentru copii si pentru viata patimita e posibil fiind ca el n-are nicio venit, si nu are munca. Dupa cele 15 ani barbatul a lucrat 5 ani cu carta de munca si restu la negru in reparatie minore. Cum se dovedeste fara sa se fac damne pentru fetele si fara sa fi considerat o razbunarea daca se da compnesatia in Romania pentru acest lucru in calea civila. E pozibil o actiunea pe care judecator sa nu le permita nicio vizita nicio apropiere la 500 de metri de femei in calea civila?.
6) Se poate cer instantei sa fie rezervate discusiile, cu usile inchise, si doar partiile, si martori, etc.
7) Sunt alte previziunii interesant pentru a rezolva situatia.

Va multumesc anticipat.

Va rog sa imi dai temei juridice.
Ultima modificare: Duminică, 26 Decembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:18, 26 Decembrie 2010
Se poate judeca divortul si desface casatoria.
Partajul se poate cere prin aceeasi actiune.
Cu cei 500 de metri departare dupa parerea mea se poate dar nu exista nicio lege care sa reglementeze asa ceva.
Pana la urma se va obtine si o hotarare judecatoreasca in acest sens desi este foarte greu, conform legi..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie romeliag romeliag buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie. Daca tatal care se recasatoreste a doua oara are o fetita, iar sotia cu care se casatoreste are si ea ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare...sora ararin ararin Buna ziua Am o fetita de 2 ani dintr-o relatie de concubinaj. In momentul de fata nu ma mai inteleg cu tatal ei, ceea ce a dus la lipsa oricarui contact ... (vezi toată discuția)