avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Crestere de salariu sau diminuare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Crestere de salariu sau diminuare?

In 28 decembrie 2010 CCR va da o solutie la contestatia pe legea privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice. Desi nu stiu cum isi vor mai motiva de acesta data decizia onorabilii membrii ai CCR, nu am nici o indoiala ca ea va fi una pozitiva. Presedintele va putea promulga legea in dupaamiaza zilei de 28 decembrie. Publicarea in MO se va putea face in 29 iar conform Constiutiei ea se aplica la 3 zile de la data pubicarii.Numaram 30 31 si 1 ianuarie, deci se aplica din 2 ianuarie 2011. Cf legii 118/2010 de la 1 ianuarie se revine la salariile avute la 30 iunie. In acest caz cresterea de 15 la suta se transforma intr-o noua diminuare incepand cu 2 ianuarie.
Unde gresesc in rationamentul meu?!!
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
stelarman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 27 Decembrie 2010
Termenul de 3 zile se calculeaza pe zile calendaristice, incepand cu data publicarii in
Monitorul Oficial al Romaniei, si expira la ora 24,00 a celei de-a treia zi de la publicare.
Prin urmare, legea ar intra in vigoare de la 01.01.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 284/2010 din mo 877 din 28 dec. 2010, aplicata din 01.12.2010 ? badocSDH10 badocSDH10 Legea cadru 284/2010 aplicata inainte de aparitie ! “data intrării in vigoare a prezentei legi este 01.01.2011” LEGE-CADRU Nr. 284 din 28 ... (vezi toată discuția)
Mojorare salarii conform noului contractului colectiv la nivel national Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae As dori sa stiu daca pot sa duc la ITM actele aitionale cu modificarile prevazute de contractul colectiv la nivel national desi nu s-a publicat in MO? (vezi toată discuția)
Modificari legislatie ssm marianadavid marianadavid Modificarile facute prin Hotărârea Guvernului nr. 767/2016 au intrat deja in vigoare? Multumesc! (vezi toată discuția)