avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensator la concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensator la concediere individuala

Acordarea unui salariu compensatoriu la concediere individuala este obligatorie daca nu este stipulata in contractul colectiv de munca (doar in cel la nivel national)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 27 Decembrie 2010
Acordarea unui salariu compensator la concedierea individuala este obligatorie.
1. CCM la nivel de unitate nu poate cuprinde clauze la nivel inferior celui din CCM la nivel de ramura sau la nivel national.
2. In asemenea cazuri, ca ale dvs., se aplica clauzele cele mai favoravile salariatului, adica acelea din CCMUNN.
stromelectro a scris:

Acordarea unui salariu compensatoriu la concediere individuala este obligatorie daca nu este stipulata in contractul colectiv de munca (doar in cel la nivel national)?



Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior - art.238 alin.1 C.mun.
Prin urmare, va sunt aplicabile prevederile CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar compensatoriu Pupicia Pupicia O fosta angajata a cerut un salar compensatoriu deoarece nu i s-a acordat la concediere. In CCM la nivel de unitate nu avem stipulat ca am acorda salarii ... (vezi toată discuția)
Ccmun 2007-2010 vs. ccmn ramura constructii gaby76 gaby76 Buna ziua am o nedumerire ... care din cele 2 contracte este \"mai tare\"? Practic, intr-o firma de constructii, in cazul concedierii din motive ce nu tin ... (vezi toată discuția)
Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)