avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt - Elvetia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt - Elvetia

Am un amic de la care fac cumparaturi in materie de produse vestimentare, este roman de origine si isi desfasoara activitatea prin Europa,Recent l au prins l a furat in Elvetia unde a stat 2 saptamani la inschisoare pana s a finalizat ancheta.A primit 2 ani cu suspendare si plata unei amenzi de 600 franci.In prezent este in tara in asteptarea acelei amenzi.Are cateva nelamuriri si anume
dosarul penal din Elvetia ii apare si in Romania sau in alte tari din Europa?
figureaza in bazele de date internationale?
Cel mai recent răspuns: Stefanans , utilizator 13:38, 25 Februarie 2024
Daca nu are mandat international de urmarire, arestare si are domiciliul in romania aceasta se inscrie doar in cazierul elvetian, iar statul elvetian ii va trimite daca exista un acord intre elvetia si romania desi ma cam indoiesc(pentru ca elvetia nu e membra UE), o solicitare de executare a obligatiei respectiv - amenda, daca nu, cu prima ocazie cand il prind prin elvetia baietii ii transforma amenda daca este una penala in puscarie si ii revoca si suspendarea(deci puscarie efectuata pe bune, adica 2 anisori + amenda transformata).Mai bine plateste amenda in elvetia ca nu stii cand mai ajunge omu' pe-acolo si-l agata baietii!!!
Nimeni nu poate fi judecat de mai multe ori pt. aceeasi fapta, spune un principiu. Dosarul dvs. a fost judecat in Elvetia si GATA. Pedeapsa aplicata insa, dupa cunostintele mele, mai nou apare in cazier, chiar daca a fost aplicata in afara Romaniei. Daca gresesc, colegi, CORECTATI-MA!!!;):)
buna ziua ,
prietenul meu a plecat in elvetia sofer pt un amic (la furat de sticle de whisky),i-au prins politia insa nu stiu nimic de el , este la prima abatere, l-au prins ieri la 14.00 .intrebarea mea este ce se intampla , de ce nu au dreptul la un telefon ?este posibil sa faca puscarie acolo si cat ii tine pe arest sau ii trimite la puscarie ?va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri .va rog.Multumesc
Drept la telefon trebuie sa aiba dar ii trebuie bani.
Are dreptul si de a trimite si primi corespondenta.
Cat priveste situatia lui cu privire la starea de arest depinde foarte mult si modul in care s-a savarsit infractiunea si cantitatea de sticle sustrasa fara drept.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pt informatii ...i-au dat drumul , a stat o seara pe arest si i-au spus sa paraseasca statul ..i-au spus sa parasesca statul imediat.Aveti idee daca apare undeva treaba asta ?a fost inregistrat undeva ca a furat? Multumesc

Alte discuții în legătură

Amenda penala transformata in inchisoare @stanescu @stanescu Daca sotul meu a avut o anenda penala de 21616 din care a platit si mai are 4109 si termenul de plata a expirat a primit axi o citatie in care i se cere pe ... (vezi toată discuția)
Arest ditaclau ditaclau Buna ziua am si eu o intrebare am un amic arestat in Elvetia a furat metale grele a luat familia lui legatura cu un avocat de acolo de acolo de 2 saptamani nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În 2012(nu mai știu exact), am fost prinsa la furat, ... ancaflorianadamianov ancaflorianadamianov Bună ziua! În 2012(nu mai știu exact), am fost prinsa la furat, din magazinul MM din zona Basel. Prima data am fost eliberata a 2 a zi,apoi la puțin timp ... (vezi toată discuția)