In februarie 2009 am fost informata de un notar din Franta ca sunt inclusa in testamentul unui francez (prieten de familie decedat in oct 2008) cu o suma de bani. M-a informat ca din aceasta suma 60% mi se va retine ca impozit pe succesiune. Tot atunci m-a informat ca nu s-a incheiat succesiunea parintilor prietenului decedat, abia dupa aceea se va opera succesiunea in care sunt inclusa si am furnizat o serie de date personale pentru dosar. Mentionez ca fratii au fost exclusi in mod expres din testamentul prietenului francez, litigiul in succesiunea parintilor existand inca din timpul vietii acestuia.
De atunci nu s-a mai intamplat nimic, nu mai am nici o informatie.
In aceste conditii de tergiversare, cum imi recomandati sa procedez mai departe?
Exista un termen de prescriere? De ce nu-mi primesc partea cuvenita si ei (familia) sa-si vada de litigiu?
Suma cuvenita va fi impozitata si in Romania? 60% mi se pare foarte mult.
Multumesc anticipat!
Si eu am o nelamurire asemanatoare cu a dvs. referitor la taxe dar cu Grecia.
Sunt foarte mari se pare.
In cazul dvs. nu cred ca poate fi vorba de dubla impozitare.
Este vorba doar de dreptul statului francez in raport de suveranitatea sa de a-si stabili taxele.
Nu cred ca ati intrat in conflict cu nici un moderator daca va referiti la mesajul sters.
S-a sters doar pentru ca s-a considerat ca s-a raspuns la un mesaj sters si nu se mai intelegea nimic.
Aceasta nu inseamna ca ati intrat in conflict.
Cu siguranta e vorba de CEJ, nu CEDO. E vorba de dreptul comunitar al UE care garanteaza libera de miscare a capitalului intre tarile membre.
Si eu as fi interesat de speta, nu cred ca exista asa ceva. Membrul UE poate taxa mostenirea, important este sa nu defavorizeze rezidentii altor tari din UE sau proprietatile aflate in alte tari (daca taxa pe mostenire se aplica pe intreaga avere) in raport cu rezidentii proprii sau proprietatile din tara. Exista mai multe spete in acest sens, dar nu ca taxa de mostenire perceputa de Franta este prea mare...
Tripla cetatenie
lorica3
Buna ziua,
am o intrebare:este posibila tripla cetatenie in Germania, adica cetatenie romana, franceza si germana?toate cele trei tari sint membre ale uniunii ... (vezi toată discuția)