avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... consilier local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

consilier local

As dori sa-mi aflu care sunt pasii si ce masuri legale se vor pune in aplicare daca un consilier local lipseste consecutiv de la trei sedinte ordinare de consiliu local.
Multumesc ptr.raspunsuri ! Pupici=D>
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:51, 27 Decembrie 2010
Simplu: il dati afara; legea nr. 393/2004 - Statutul alesilor locali:
Art. 9. - (1) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza la data declararii ca legal constituit a noului consiliu ales.
(2) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri:
a) demisie;
b) incompatibilitate;
c) schimbarea domiciliului intr-o alta unitate administrativ-teritoriala, inclusiv ca urmare a reorganizarii acesteia;
d) lipsa nemotivata de la mai mult de 3 sedinte ordinare consecutive ale consiliului;
e) imposibilitatea exercitarii mandatului pe o perioada mai mare de 6 luni consecutive, cu exceptia cazurilor prevazute de lege;
f) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva
3) Incetarea de drept a mandatului de consilier se constata de catre consiliul local, respectiv de consiliul judetean, prin hotarare, la propunerea primarului ori, dupa caz, a presedintelui consiliului judetean sau a oricarui consilier.

Deci, daca chiar a chiulit fara justificare, se va promova, motivat, un proiect de hotarare prin care se va constata vacanta locului sau de consilier local.
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul local care este bolnav se poate invoi? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu daca,in situatia in care a suferit o operatie,un consiler local poate primi indemnizatia si pentru sedintele la care a lipsit. De catre cine ... (vezi toată discuția)
Demitere consilier Lenush_71 Lenush_71 cum se poate demite un consilier? care este cadrul legal , si cat timp ar dura? (vezi toată discuția)
Consilier exclus luciaemilia luciaemilia prin casatorie am luat si numele sotuluisi am pastrat si numele de fata,in anul 2006 am divortat si fostul sot a cerut sa revenim la numele anteriare,eu nu am ... (vezi toată discuția)