avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Consilier exclus
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Consilier exclus

prin casatorie am luat si numele sotuluisi am pastrat si numele de fata,in anul 2006 am divortat si fostul sot a cerut sa revenim la numele anteriare,eu nu am schimbat buletinul ,in 2012 am candidat consilier, si anul acesta a trbebuit sa-mi schimb buletinul,motiv pentru care am fost exclusa din consiliu,desi am instiintat secretara primariei si cosiliul de acest lucru............................a fost corect?,eu consider ca a fost abuz..........,multumesc
Cel mai recent răspuns: luciaemilia , utilizator 10:23, 3 Martie 2014
Neschimbarea c.i. nu poate constitui un motiv de excludere.

Legea nr. 393 2004 , privind statutul aleşilor locali , are ca obiect stabilirea condiţiilor de exercitare a mandatului de către aleşii locali , în art. 9 alin. 2 fiind stabilite expres situaţiile în care au loc încetarea de drept a mandatului de ales local înainte de expirarea duratei normale de exercitare . Astfel :
Art. 9. - (1) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza la data declararii ca legal constituit a noului consiliu ales.
(2) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri:
a) demisie;
b) incompatibilitate;
c) schimbarea domiciliului intr-o alta unitate administrativ-teritoriala, inclusiv ca urmare a reorganizarii acesteia;
d) lipsa nemotivata de la mai mult de 3 sedinte ordinare consecutive ale consiliului;
e) imposibilitatea exercitarii mandatului pe o perioada mai mare de 6 luni consecutive, cu exceptia cazurilor prevazute de lege;
f) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate;
g) punerea sub interdictie judecatoreasca;
h) pierderea drepturilor electorale;
h1) pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales;
i) deces.

Printre aceste situaţii nu se regăseşte şi situatia mentionata de dvs.
MULTUMESC PENTRU RASPUNS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local mihaela petcu mihaela petcu As dori sa-mi aflu care sunt pasii si ce masuri legale se vor pune in aplicare daca un consilier local lipseste consecutiv de la trei sedinte ordinare de ... (vezi toată discuția)
Pierderea calitãþii de consilier local clarias clarias Bună seara.Am şi eu o nelămurire-dacă unui consilier local i se retrage sprijinul politic de către partidul pe listele căruia a candidat(este exclus din ... (vezi toată discuția)
In cazul excuderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? ionelpop ionelpop In cazul excluderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? Ce poate face Consiliul Local pentu a sprijini acesta ? (vezi toată discuția)