avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protejarea datelor cu caracter personal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protejarea datelor cu caracter personal

Buna seara. Daca aleg sa trimit online CV-ul meu (continand date personale) unui angajator sau unei companii de recrutare de personal, cum pot avea siguranta ca acestea nu vor fi prezentate fara acordul meu unei persoane fizice / juridice? Si cum pot sti ca acestea nu vor reprezenta informatii cu acces liber (pe un site, spre exemplu)? As vrea ca CV-ul meu sa poate ajunge la un angajator doar cu acordul meu si sa am siguranta ca datele incluse nu vor fi cunoscute decat de atatea persoane cate sunt necesare pentru decizia de angajare (sau neangajare). Sper ca ma puteti sfatui, asa cum am mai gasit sustinere din partea dvs si pana acum. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 11:08, 18 Ianuarie 2011
Mda e mai greu sa stiti mai ales daca trimite-ti cv pe site-uri care fac angajari , singura optiune ar fi ca in momentul cand gasiti ceva de munca sa merrgeti personal cu CV cum se poarta mai nou si angajatorul il studiaza in fata dmv analizeaza pe unde ati lucrat ce experienta aveti si ....etc...si nu prea au multe pers acces dar pe site-uri care fac angajari e problema .....in cea mai mare parte e verificata treaba
Va multumesc. Totusi, nu imi este clar ce vreti sa spuneti prin "in cea mai mare parte e verificata treaba". Cum vi se pare optiunea permisa de site-urile de joburi, "confidentialitate" (CV vizibil doar acelor angajatori catre care doresc eu sa trimit CV-ul)? Credeti ca este o bula de sapun, sau chiar se respecta?
AM AVUT SESIZARI DE LA MULTE PERSOANE CARE PRIMEAU DIFERITE ANUNTURI ptr angajari sau sa intre in diferite afaceri ...si binentele ca persoanele respective nici macar nu trimisesera Cv acestor persoane care ii acostau cu fel si fel de anunturi de angajare....
daca s-ar fi respectat confidentialitate persoanele care au trimis cv doar la firma interesata spre exemplu secretar sau contabil nu primea anunturi sa munceasca in germania sau olanda ca hostess si nu numai ...ex sunt multe
Un CV trebuie sa contina doar date ce pot conduce un angajator la dorinta de a audia un potential salariat nu date personale care sa aduca o lezare drapturilor unei persoane.
Ce date asa de confidentiale poate contine un CV?Am vazut mii de astfel de cv-uri si in niciunul nu am gasit date cu caracter personal, cel mult data nasterii si un numar de telefon.
Daca aveti un CV asa impresionant puteti contacta o societate de plasare a fortei de munca cu care sa faceti un cotract de confidentialitate cu termeni beton si clauze de penalizare pe bani multi.
Consider benefic ca un CV sa fie vazut de cat mai multi angajatori, altfel care este scopul lui?
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Publicitatea locurilor de munca ContSters87904 ContSters87904 As dori sa stiu daca firmele private au obligativitatea publicitatii locurilor de munca sau doar statul, deoarece nu imi explic cum pe ejobs dau anunturi mii ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate nota explicativa marinu30 marinu30 Buna ziua, Mi-a fost ceruta nota explicativa de departamentul juridic la firma unde lucrez si acea nota explicativa a inceput sa circule pe mail-ul firmei ... (vezi toată discuția)
Dreptul la confidentialitate angajat angajat Am un cont pe site-ul bestjobs de mai multi ani si mi-am si gasit de lucru prin intermediul acestui site. Insa acum cand nu mai sunt asa multumit de situatia ... (vezi toată discuția)