avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... custodie bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

custodie bunuri

In urma unei evacuari efectuate prin neprezentarea voita a chiriasilor, m-am incarcat cu custodia bunurilor aflate in casa, conform inventarului facut de executor. Cum pot rezolva cat mai simplu problema acestor bunuri fara a-mi crea altele. Legal ce se poate face. Cei evacuati nu raspun notificarii de a ridica bunurile. Nu sunt scumpe, dar sunt multe si in special mobila depozitata parca intentionat. Anca. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ancagri , utilizator 08:15, 22 Martie 2008
Conform art. 580 C.pr.civ, veti incredinta bunurile spre pastrare nui custode.
Adica, in speta, gasiti un om care are neoie de ele si notificati evcuattii sa le ridice de la el, dupa plata cheltuielilor de depozitare. Daca nu vor plati, custodele va avea drept de retentie asupra lor.

Pe scurt, dati-le cui are nevoie sub semnatura pe proces-verbal
Multumesc foarte mult. As vrea sa gasesc si acel articol 580 precum si cele asociate din codul de procedura civila la care faceti trimitere. Anca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare anton grigore anton grigore Dintr-un imobil se face evacuarea a 2 familii. A existat proces de evacuare dus pana la capat cu obtinerea hotararii judecatoresti definitive si ... (vezi toată discuția)
Executare si evacuare luissiana luissiana revin cu aceeasi intrebare deoarece anterior nu am fost foarte lamurita: Speta: -un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri mobile danyelama danyelama In speranta ca am postat subiectul unde trebuia va adresez urmatoarea rugaminte. Pe scurt in noiembrie 2007 am incheiat un act de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)