avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este furt intre soti sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este furt intre soti sau nu?

Buna seara
Ma confrunt cu urmatoarea situatie.
Sotia a nascut in Spania in luna Iulie, iar dupa nastere am primit suma de 2500 euro (indemnizatie pentru copil). Buzunarul familiei era la comun; noi mai aveam o suma de 5000 euro, din care s-au mai cumparat lucruri pentru bebe (patut, carut, haine, masuta de mancat, etc). Ea a parasit domiciliul cu bebele, si suma de 2500 de euro, in luna Ianuarie 2010.
Am facut o plangere si inca nu am raspuns; am vorbit amandoi cu un avocat si el a spus ca nu se considera furt intre soti, deoarece sunt banii pentru bebe.
Dar logic vorbind, daca in casa erau 7500 euro, si s-au cumparat lucruri pentru bebe si de atunci si pana acum s-au cheltuit toti in afara de 2500 si ea cand a plecat a luat toata suma care a mai ramas, poate fi considerati banii copilului si ca nu este furt intre soti?
Ma intereseaza deoarece am facut plangere pentru furt intre soti si acel domn avocat a spus ca s-ar putea sa nu am castig de cauza. Ma intereseaza parerea unui specialist.
Daca divortez, cum pot divorta cat mai elegant si repede (daca sotia nu este de acord) si mai avem si un copil de 7 luni.
Sotia nu este de acord cu divortul, dar de fugit a fugit de acasa si nu mai vrea sa revina inapoi.
S-A INTAMPLAT IN ROMANIA (FUGITUL DE ACASA SI LUATUL BANILOR)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
lucianlucian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:57, 27 Ianuarie 2010
In primul rand presupusa infractiune despre care faceti vorbire s-a petrecut pe teritoriul Spaniei,iar instantele romanesti nu pot avea competenta pentru infractiuni savarsite pe teritoriile altor state.
In acest sens prevederile legii romane sunt foarte clare,iar unul dintyre principiile legii penale romane,astfel cum este prevazut in art.3 c.pen.este teritorialitatea legii penale:
"Legea penala se aplica infractiunilor savarsite pe teritoriul Romaniei"

In privinta divortului formulati actiune impotriva sotiei si in masura in care probatoriile administrate de dvs., vor fi demonstra ,fara putinta de tagada,ca relatiile dintre dvs.au fost grav si iremediabil vatamate din culpa paratei ,instanta va dispune desfacerea casatoriei.
Actiunea de divort trebuieste dovedita cu probatorii:acte,martori si ancheta sociala cu privire la conditiile de crestere si educare oferite de parinti.
Fiind vorba despre un copil rezultat din casatorie actiunea nu se poate solutiona atat de repede.
Cu privire la o despartire eleganta,aceasta depinde ,in primul rand,de atitudinea sotilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se considera furt intre soti????? lucianlucian lucianlucian Sotia a nascut in Spania in luna Iulie, iar dupa nastere am primit suma de 2500 euro (indemnizatie pentru copil). Acum suntem in Romania din luna Septembrie. ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu si furt intre soti lucianlucian lucianlucian Buna ziua! Va rog, vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Furtul intre soti danielfelician danielfelician sotia mea acum doua saptamini a bagat divortul la trei zile a fugit de acasa iar dupa doua zile sa intors in locuinta conjugala fara stirea mea si a sustras ... (vezi toată discuția)