avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Referitor calculul costurilor de incalzire cnf anscr ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Referitor calculul costurilor de incalzire cnf anscr 343/2010 iulie

Conform fisei de calcul pentru luna noembrie a costurilor de incalzire, eliberata de firma ce efectueaza citirea repartitoarelor apare un consum de 12,584 Gcal pentru scara unde suntem 15 apartamente toate cu repartitoare.
La repartitoarele citite la apartamentul meu am avut ,,O" unitati deoarece nu am dat drumu la caldura
La consum comun a fost trecut 50% din costuri adica 62,25 lei echivalentul a cca 0,5 Gcal
este corect sa se calculeze consum comun 50% pentru luna noembrie 2010 ?
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 17:11, 2 Ianuarie 2011
Dl/Dna Babic

Va rugam luminati-ne dumneavoasta cum e cu transferul de caldura si cu principiile termodinamicii.
Sunt o gramada de persoane la tara care nu au bani de lemne si ard ce pot iar unele nu fac focul deloc.
Asa ca uite stau cu soba pe "zero" din diferite motive uniii din lipsa si unii precum Hagii Tudose.

Daca in blocul dv doar eu mai am caldura de la CET si nu am repartitoare si nu exista calorifere pe scara si toate tevile sunt in zid sau pe afara cum vreti dv , va convine oare dv ca unul din restul de locatari sa platiti jumatate din factura mea ca parte comuna impartita intre dv restul ?

E clar ca o sa las caloriferele deschise non stop si nici nu le opresc cand deschid geamul sa aerisesc.
Imi vine factura vreo 8 milioane si deci 4 mil e la comun /14 apartamente presupunem egale ca suprafata =28.5ron de fiecare.

Va convine?Dv toti ceilalti aveti centrale termice.
nu am dat drumu la caldura din cauza timpului de afara, ca mine mai sunt si alti locatari de pe aceasi scara
Cind a fost anii trecuti consum comun15% nu am comentat dar 50 % se pare ca este o aberatie mai ales ca noi locatarii nu am cerut agent termic cind afara erau temperaturi peste 15 grade
Dar fiecare gindeste cum vrea
Eu am intrebat daca este corect 50% consum comun
Da, este legal, conform Ordinului 343/2010 al presedintelui ANRSC, 50% pentru lunile noiembrie si martie si 30% pentru lunile decembrie, ianuarie si februarie.
De ce nu montati un repartitor comun pentru stabilirea si repartizarea consumurilor de energie termica? Acesta poate fi montat pe conducta sau coloana de distributie care intra in blocul dvs. reprezentand conducta de tur. Cantitatea de energie termica stabilita aferenta consumului comun se va repartiza proportional cu cota indiviza.
Domnule LocatarB, oriunde s-ar monta un repartitor comun, acesta nu va reflecta corect partea comuna ce trebuie repartizata.
Sa il montezi pe conducta comuna care aduce agentul termic, cea aflata in subsol, este gresit deoarece subsolul este cald in permanenta (principiul de functionare al bordeiului) - daca mai sunt si niste tevi de caldura neizolate... atunci unitatile citite sunt prea putine !
Daca il montezi pe casa scarii, atunci numarul unitatilor citite va fi urias, logic: calorifer cald, casa scarii rece, curent de aer in permanenta.
Atunci ? Legiuitorul incearca sa dreaga busuiocul, un fel de Prepeleac: Na-ti-o franta ca ti-am dres-o Pana nu se vor ridica Proiectantii blocurilor sa confirme modificarile distructive ce sunt aduse pe termen lung blocurilor de locuinte, pana atunci nu va fi liniste in Tara Romaneasca.
La Multi Ani tuturor, pentru un 2011 mai linistit !

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de energie termicã ContSters170999 ContSters170999 Administratorul sustine ca in baza \"Normelor tehnice de aplicare a Ordinului Presedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010\" trebuie sa platesc intre 30% si 50% din ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)