avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul care sta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul care sta

Buna ziua,

la birou ne confruntam de cateva luni cu un contabil.... sub orice critica; asa ceva nu credeam ca exista: toata ziua sta degeaba, la propriu. Uneori, la sfarsitul programului, ii trimite superiorului lui, mail-uri in care ii spune ca in ziua care tocmai s-a incheiat, nu a avut nimic de facut.
Are fisa de post, detaliata si clara, semnata. In aceasta fisa de post are si sarcina, ca - in limita timpului - sa faca traduceri engleza/romana. Sarcina dorita si acceptata de el... In paralel cu mail-urile conform carora nu a avut "incarcare", i s-au dat spre traducere 23 de pagini / 5 zile. Dupa cele 5 zile, a predat 3 pagini traduse si ... a disparut in concediu.

Dorim sa il concediem, este clar si fara dubiu... am nevoie de cateva sfaturi din practica, pentru a da drumul procesului. Cum e mai bine: abatere disciplinara sau necorespundere profesionala? (cu comisii, etc.).

Multumesc mult, anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 29 Decembrie 2010
Da? :)
Putem sa ii desfintam postul si sa concediem cu 65-ul iar pe urma putem angaja? Am inteles corect?
denisa_eu a scris:

Da, ar fi situatia ideala doar ca... avem nevoie de contabil :( dar de unul care sa stie/inteleaga ce are de facut si sa si faca. Iar desfintarea postului... ce facem cu cele 9 luni in care nu mai putem angaja?


NU mai inteleg, el intentionat nu isi face treaba? Si dumneavoastra in ce calitate sesizati aceste aspecte?
Pai :) eu ce incerc sa spun: intentionat! Dupa un contract de 3 luni, perioada in care totul a fost perfect, i s-a modificat in CIM nedeterminat... din acel moment... ca lui nu-i spune nimeni ce trebuie sa faca, ca nu ii da nimeni de lucru... toate acestea in mail catre seful lui, seara, inainte de a pleca acasa.

In ce calitate?... Cu tot respectul, parerea mea este ca acest aspect nu are nicio importanta :)
Bun, in acest caz se poate demara o cercetare disciplinara pentru neandeplinirea sarcinilor de serviciu ce revin prin fisa postului, cercetare ce o paote face administratorul sau un sef direct (de aceea va intrebam de statutul d-stra).
Consultati regulamentul intern al societatii si o sa vedeti procedura cercetarii discipinare care trebui sa existe obligatoru mentionata.
denisa_eu a scris:

In ce calitate?... Cu tot respectul, parerea mea este ca acest aspect nu are nicio importanta :)

Ar cam avea importanta ca doar nu suntem la " mica barfa" cine si ce mai face la birou.
In primul rand cred ca persoana are o colega de birou care isi doreste sa faca singura tot........
Daca colegul solicita repetat sa ii fie atribute clar sarcinile de serviciu nu sa se bata cu colega care ce apuca si cine le rezolva primul este o situatie de management defectuos nu de necorespundere profesionala.
Seful ar putea sa se implice si sa organizeze compartimentul. Daca in urma organizarii contabilul nu isi executa sarcinile poate fi cercetat pentru incalcarea prevederilor CIM si poate fi concediat.

Alte discuții în legătură

Decizie inteleapta Doina Elena Doina Elena Va rog sa ma consiliati in vederea luarii unei decizii intelepte. Situatia in fapt este urmatoarea: un agent de paza a demonstrat neglijenta in serviciu. ... (vezi toată discuția)
Problema cu pontajul salariatului !!! LOPY LOPY Buna ziua, sunt angajat al unei societati din Bucuresti, care are sucursale in mai toate orasele tarii. Locuiesc in provincie, si la revenirea din concediu ... (vezi toată discuția)
Angajat lenes Katiusha Katiusha Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Sunt angajata la un S.A pe postul de consilier juridic de 3 ani. Am o colega angajata pe postul de \"referent resurse ... (vezi toată discuția)