Firma are 2 asociati, dintre care unul este administrator. Administratorul detine 75%, iar asociatul evident 25%. Asociatul doreste sa iasa din firma, administratorl avand sa detina 100% din partile sociale. Cum se face transferul de parti sociale? Multumesc anticipat.
Potrivit legi 31/1990 asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului.
In cazul unei societati constituite numai din doi asociati, retragerea unuia dintre asociati conduce la dizolvarea acesteia.
Asa cum am mai spus cea mai simpla solutie este sa gasiti pe cineva dispus sa preia partile sociale pe care le detineti, binenteles daca aveti si acordul asociatului.
asa ar fi cel mai simplu, insa din pacate nimeni nu doreste sa fie asociat intr-o firma cu o gramada de datorii atat la furnizori cat si la stat. In plus de cateva luni a inceput cineva sa faca importuri de legume si fructe despre care niu habar nu avem ( ne ocupam de textile). Lucrurile astea ma sperie , de aceea as dori sa ies....
Nu e cazul sa va faceti asa de multe griji, raspunderea apartine administratorului societatii si nu asociatului.
O societate comerciala poate desfasura mai multe activitati cu conditia ca acea activitate sa fie prevazuta in obiectul de activitate si sa fie autorizata.
Faptul ca societatea are ca obiect principa e activitate textile si desfasoara si activitatea de comert cu fructe nu este o ilegalitate atat timp cat sunt indeplinite conditiile de mai sus.
Ideea este ca nici administratorul nu stie cine face importuri pe aceasta firma. Cred ca cineva din firma a sustras copii dupa acte, altfel nu ne explicam...
Deci in concluzie sa stau linistita ca nu am ce pati cu 1% ? (in cazul in care nu gasesc pe nimeni cui sa cesionez partile sociale)