avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariu

Sunt angajata la o firma particulara cu salariu minim pe economie.Doresc sa sstiu daca dupa terminarea facultatii frecventa redusa patronul mai are dreptul sa ma plateasca cu salariu minim?Nu am dreptul la un salariu mai mare?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 19:13, 29 Decembrie 2010
Nu e vorba aici de studii, ci de postul ocupat. Daca nu iti schimba si incadrarea cu ceva care sa necesite studii superioare nu va fi obligat sa iti majoreze salariul. Salariul nu se da pentru studii, ci pentru post. Daca legea prevede pentru ca acel post necesitatea ca angajatul sa aiba studii superioare, atunci salariul va trebui sa fie minim 1.200 lei (cel putin in 2010).
De exemplu, daca esti secretara, nu conteaza daca ai studii superioare sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sunt platiti cei cu studii superioare? pushy_82 pushy_82 Ma intereseaza sa stiu ce salariu ar trebui sa am, daca, de exemplu eu, am terminat facultatea de Contabilitate si Finante (Economist) anul trecut si lucrez de ... (vezi toată discuția)
Angajare in funtie de studii ioana2122 ioana2122 Daca eu am terminat facultatea, angajatorul este obligat sa ma angajeze pe studii superioare sau poate si pe studii medii??? Momentan lucrez la o societate in ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pt.studii superioare SILVIA LUPU SILVIA LUPU buna ziua! stie cineva cat este salariul minim pentru cei cu studii superioare? net...brut...?multumesc anticipat pentru raspuns! (vezi toată discuția)