Buna seara,
Am si eu urmatoarea problema ,am cumparat un apartament iar fostul proprietar mai are de platit intretinerea pe luna octombrie ,bani pe care nu mai vrea sa ii plateasca, cei de la asociatie conditioneaza achitarea datoriilor mele cu plata restantei fostului proprietar, Pot face asta?
Va multumesc
Asa cum spunea si dna Elga, puteti face orice insa, in cazul dvs, nuaveti sanse de castig, pentru ca administratorul este obligat sa incaseze intai restantele si apoi sumele la zi. Pe administrator nu-l intereseaza disensiunile pe care le aveti cu fostul proprietar.
Tin sa va contrazic.
Da, administratorul trebuie sa ia in considerare sumele cele mai vechi de plata, dar ale persoanei respective. Datoria este a persoanei si nu a apartamentului, daca nu se plateste, se da in judecata persoana nu apartamentul.
Datoria respectiva nu este pe numele noului proprietar, nu are de ce sa o plateasca. Asociatia nu are cum sa refuze platile facute de noul proprietar. Cel mult poate sa dea in judecata pe resbonsabilul datoriei, adica fostul proprietar. S-a mai discutat acest subiect.