avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract intre firme romano-italian
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract intre firme romano-italian

Buna seara si La multi ani!

Am incheiat un contract cu o firma din Italia prin care vom executa lucrari de telecom.
Va trebui sa plece 6 persoane si 2 masini sa execute lucrari pe teritoriul Italiei.
Ce trebuie sa fac eu ca angajator? stiu doar ca trebuie sa ma inscriu in registrul intracomunitar.
Multumesc si astept raspunsul dvs.ca sa stiu ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 6 Ianuarie 2011
@iubeste... am impresia ca faceti o confuzie mare intre detasare si delegare. Nici nu mai pun la socoteala ca nu exista "teritoriu UE".

PS: Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
www.avocatnet.ro/content/for...

aici este o discutie mai detaliata

daca am gresit va rog sa ma scuzati, dar daca nu am gresit consecintele sunt ff grave, eu intodeauna pun RAUL in fata ca cu binele totii ne descurcam:))
Andreea Lisievici a scris:

@iubeste... am impresia ca faceti o confuzie mare intre detasare si delegare. Nici nu mai pun la socoteala ca nu exista "teritoriu UE".

PS: Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.

va citez"pre exemplu, un furnizor de servicii poate obţine un contract într-un alt stat membru şi îşi poate trimite angajatul să îşi desfăşoarea activitatea acolo în acest sens. Această prevedere trans-naţioanală privind serviciile, în situaţia în care angajaţii sunt trimişi să lucreze într-un alt stat membru altul decât cel în care îşi defăşoară activitatea în mod normal, dă naştere unei noi categorii, aceea de “lucrător detaşat”. Această categorie nu oferă lucrătorilor migranţi posibilitatea de a merge într-un alt stat membru în căutarea unui loc de muncă şi să fie angajaţi acolo. "

din pacate codul muncii nu este actualizat cu DIRECTIVELE EUROPENE pentru ca LOGIC si UNGURII, ITALIENI au contraole privind munca la NEGRU si formularul E face dovada ca anagajatorul ROMAN se obliga sa platesca pe perioada detasarii VECHIMEA -contributiile si taxele aferente salariilor.ATENTIE daca imi trimit salaraiatul la un curs de specializare FOLOSESC DELEGARE pentru ca practic el nu presteaza un serviciu , nu risca un control si acuzatie de munca la NEGRU, e LOGICA mea

Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.

Ce parte nu ati inteles?

iubestedariarta a scris:

Probabil ca nu ati ajuns la pagina 3. Delegarea in strainatate este posibila si nu e nevoie de vreun formular.

ATENTIE daca imi trimit salaraiatul la un curs de specializare FOLOSESC DELEGARE pentru ca practic el nu presteaza un serviciu , nu risca un control si acuzatie de munca la NEGRU, e LOGICA mea

Nu este corect, pentru ca nu tineti seama de definitiile legale ale delegarii si detasarii, prevazute in codul muncii. Ambele forme presupun prestarea unei munci in alta parte. Inchei subliniind inca o data faptul ca raspunsurile pe forum trebuie sa fie bazate pe argumente juridice. Daca nu va pricepeti, va rog sa nu raspundeti.

Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.

Ce parte nu ati inteles?

iubestedariarta a scris:

Probabil ca nu ati ajuns la pagina 3. Delegarea in strainatate este posibila si nu e nevoie de vreun formular.

ATENTIE daca imi trimit salaraiatul la un curs de specializare FOLOSESC DELEGARE pentru ca practic el nu presteaza un serviciu , nu risca un control si acuzatie de munca la NEGRU, e LOGICA mea

Nu este corect, pentru ca nu tineti seama de definitiile legale ale delegarii si detasarii, prevazute in codul muncii. Ambele forme presupun prestarea unei munci in alta parte. Inchei subliniind inca o data faptul ca raspunsurile pe forum trebuie sa fie bazate pe argumente juridice. Daca nu va pricepeti, va rog sa nu raspundeti.

aveti dreptate si va inteleg dar am avut un caz practic de ex. o firma din UNGARIA incheiat contract de prestarii servicii pe 6 luni cu o firma din ROMANIA si ia solicitata formularul E101 ca sa inceapa lucrariile fara nu i a dat voie sa intre pe PROPRIETEATEA lui deci in practica depinde cat de bine esti informat de avocatii pe care ii platesti.SANATATE! inainte de semnarea contractului au stabilit acesti termeni :)) deci avea timp sa vada daca indeplineste criterile DIRECTIVEI EUROPENE DIN 2007 cititi cine poate DETASA si cum se respecta concurenta neloiala, calitatatea serviciilor, si PFA urile au nevoie de formularul E101.

Alte discuții în legătură

Delegare si detasare angajati in strainatate roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! As dori sa ma lamureasca cineva care este diferenta dintre detasare si delegare? care este limita dintre cele doua cand discutam despre ... (vezi toată discuția)
Delegarea salariatilor in strainatate - problema tinys tinys Buna tuturor, sunt intr-o mare dilema. #-o Din data de 2 ianuarie 2008 , firma la care lucrez (profil instalatii in constructii), si-a trimis o echipa de 4 ... (vezi toată discuția)
Detasare sau delegare? coraliana coraliana Buna seara, Reprezinta o societatea din Romania care are un contract pt prestari servicii cu o firma din UE. Salariatii mei ( cu care am contract de ... (vezi toată discuția)