avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

Pentru persoanele cu 1/2 norma cite tichete de masa se acorda?
Bineinteles pt 2010 ,mentionez ca lucrez la bugetari,iar in contractul colectiv de munca sut prevazute 20 de tichete pe luna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 4 Ianuarie 2011
Daca pentru o norma intreaga se acorda 2o pentru patru ore urmeaza a se acorda jumatate, salariatii neputind fi discriminati
Dar legea tichetelor spune ca "Tichetele de masa se distribuie lunar, angajatorul distribuie salariatului un numar de tichete de masa corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea. Salariatul poate utiliza, lunar, un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care este prezent la lucru in unitate. limita legala1 = 28-31 tichete/luna." Nu face referire la numarul de ore prezent la serviciu, ci la numarul de zile lucrate,din luna.
In normele de aplicare a nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă se prevad :
Art. 2. - Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, vor stabili prin contractele colective de muncă clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă, care să prevadă:
a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masă, precum şi valoarea nominală a tichetului de masă, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaţilor;
c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa ? victorp victorp Buna seara , Am o serie de intrebari legata de numarul bonurilor de masa acordate pe luna unui salariat : -cite bonuri este normal sa primesaca lunar un ... (vezi toată discuția)
Tichete masa kiti36 kiti36 am fost informata intorcandu-ma la lucru din maternitate ,ca trebuie sa semnez un regulament intern in care sunt de acord sa primesc timp de3 luni doar 10 ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa pt angajati restaurant simonahr simonahr Buna ziua, Pentru salariatii de la restaurant, care lucreaza in ture, 2 zile da, 2 zile nu (aprox 10-11 ore/zi) => zile lucrate efectiv 14 -16 zile ... (vezi toată discuția)