avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea nr. 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea nr. 263/2010

Sant nascut in anul 1948 si m-am pensionat la limta de varsta pe 01 iunie 2008(am avut reducere pt. 20 ani de Gr.2 de munca ).Ce trebuie sa fac pt. aplicarea art. :
-art100/a , am 20 ani- Gr2 ...se aplica automat legea si de cand ?
-de la pensionare si in prezent lucrez la o firma particulara avand contract de munca pe durata nedeterminata si achitand obligatiile catre stat .Ce trebuie sa fac pt . a ma incadra in art 99/2 din lege
-ce insemna prevederea din art.99/3 din lege
Cu stima ,
ing. Bellu
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
N.BELLU, utilizator
Cel mai recent răspuns: IoanaS-PFA , utilizator 18:34, 18 Ianuarie 2011
Va multumesc , si aveti dreptate : este vorba de o diferenta care
trebuie acordata comform art.169 .
V-am scris pt. ca am citit in ziare ca acest art.169 va fi din
nou amanat ca aplicare ....pt.01.01.2012
Se mai poate asa ceva ?
LA MULTI ANI !
Va multumesc !
Numai alineatul 6 al art. 169 intra in vigoare de la 1 ianuarie 2012. Prevederea o gasiti la art. 193, alin. (2) din Legea nr. 263/2010.

Deocamdata nu s-a prorogat aplicarea art. 169, alin. (1) - (5) pentru o data ulterioara.
Ultima mea informatie pe acest subiect,de la CNPAS in data 29/12/2010:Se poate da un raspuns pe acest subiect doar dupa publicarea normelor tehnice de aplicare.
Astept raspunsuri pe acest subiect de la Ministerul Muncii si Guvern.
Intrebare pentru juristi:Se poate amana punerea in aplicare a art.169(1-5) din legea 263/2010 prin normele tehnice de aplicare ?
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
Carp Mircea, utilizator
Da , este o intrebare buna !
Sant curios care o sa fie raspunsul.
Cu stima
Dumneavoastra va aflati in urmatoarea situatie:
Legea 263/2010 Art. 193
(1) Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2011, cu exceptia art. 70 alin. (1), art. 132, 135 si 194, care intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. (2) Prevederile art. 102 alin. (2)—(6), precum si cele ale art. 169 alin. (6) si art. 170 intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2012.
Art. 169
6) Prevederile art. 100 lit. a), referitoare la majorarea punctajului pentru perioadele realizate in conditii deosebite de munca dupa data de 1 aprilie 2001, se aplica si persoanelor inscrise la pensie anterior intrarii in vigoare a prezentei legi.

Art. 100
Persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca, potrivit legii, beneficiaza de majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele respective, dupa cum urmeaza:
a) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, potrivit legii;
In conluzie:puncatajul suplimentar pentru grupa II-a este amanat deja prin lege.
Eu ma aflu in alta situatie:www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Eu pe acest subiect astept acele raspunsuri.O seara buna.

Alte discuții în legătură

Activitate in conditii speciale - punctajul se majoreaza cu 50%? Carp Mircea Carp Mircea Cei care au lucrat in conditii speciale si si-au deschis dreptul la pensie in intervalele 01/04/2001 la 02/11/2008,apoi in intervalul 09/12/2008 la 31/12/2010 ... (vezi toată discuția)
Grupele i si ii de munca - pensie majorata sau nu? selira selira Studiind noua lege a pensiilor, am constatat ca s-a mentinut prevederea conform careia pensia persoanelor incadrate in munca in gradul I si II se majoareaza ... (vezi toată discuția)
Aplicarea prevederilor art. 169 din legea nr. 263/2010 marimor marimor sun pensionar la limita de varsta si vechime completa (stagiu complet de cotizare 30 ani din care 29 grupa 2 , total vechime 35 ani),iesit la pensie in mai ... (vezi toată discuția)