Sant nascut in anul 1948 si m-am pensionat la limta de varsta pe 01 iunie 2008(am avut reducere pt. 20 ani de Gr.2 de munca ).Ce trebuie sa fac pt. aplicarea art. :
-art100/a , am 20 ani- Gr2 ...se aplica automat legea si de cand ?
-de la pensionare si in prezent lucrez la o firma particulara avand contract de munca pe durata nedeterminata si achitand obligatiile catre stat .Ce trebuie sa fac pt . a ma incadra in art 99/2 din lege
-ce insemna prevederea din art.99/3 din lege
Cu stima ,
ing. Bellu
Daca raspunsul de la CNPAS este de necomentat,Guvernul a trimis spre competenta rezolvare interventia mea,la CNPAS.Am facut o revenire la Guvern.Informatia este de interes public,de unde o pot afla ? La ce institutie a statului sa mai intervin ?
Raspunsul de la Mnisterul Muncii este ca art.169(1-5)a intrat in vigoare la 01/01/2011,ceea ce mi se pare absolut normal. Parerea mea personala,pe care n-o impun nimanui,este ca intre a intra in vigoare si a pune in aplicare este o mica diferenta.Asta se datoreaza faptului ca eu sunt o fire mai pesimista si ca totusi traim in Romania....
Sunt in asteptarea si altor informatii(pe aceiasi tema),in urma interventiilor pe care le-am facut.O zi buna tuturor si la multi ani celor ce isi serbeaza ziua onomastica.
Ultima mea varianta de interpretare a art.169(6):Se amana pentru 01/01/2012 majorarea punctajului pentru perioadele realizate in conditii deosebite de dupa 01/04/2001,pentru persoanele inscrise la pensie anterior intrarii in vigoare a prezentei legi.Adica pentru cei care au lucrat in conditii deosebite dupa 01/04/2001 si si-au deschis dreptul la pensie pana in data de 02/11/2008 inclusiv.
Deci EU , avand perioadele de realizare in conditii deosebite intre 1971 si 1992 si iesind la pensie la limita de varsta pe 29 mai 2008 beneficiez de majorarea punctajului de la 01.01.2011.
Este corect ?