avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare, curs de formare profesionala fara act ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare, curs de formare profesionala fara act aditional, demisia

sunt angajat de un an si jumatate la o firma, am facut un curs de pregatire profesionala acum o jumatate de an, dupa curs, nu inainte, s-au trezit cei de la firma ca trebuie sa semnez un act aditional in care era mentionat ca trebuie sa dau inapoi 3000 euro in cazul in care plec mai devreme de 3 ani. am refuzat sa semnez deoarece salariul era foarte mic si nici nu existau sperante sa creasca. acum mi-am dat demisia, dar cei de la firma incearca sa ma oblige sa le dau diploma de la curs inapoi inainte sa imi dea cartea de munca.
intrearea mea este daca au vreun drept legal sa imi ceara diploma inapoi, avand in vedere ca este numele meu pe ea, numele firmei care m-a instruit, dar nicaieri nu este mentionat numele firmei la care lucrez.
Cel mai recent răspuns: ContSters54950 , utilizator 09:46, 25 Martie 2008
Nu au niciun drept sa va ceara inapoi diploma de la curs.
In ceea ce priveste pentru refuzul de a va elibera carnetul de munca va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca de care apartine societatea la care ati lucrat.
multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi? ioio69 ioio69 Buna ziua la toata lumea! Este prima data cand scriu pe acest forum si sper sa poata cineva sa imi ofere ceva sfaturi. Sa incep cu inceputul: inperioada ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune prin firma imobiliara? este posibil? scinteie ana scinteie ana Pe 25.februarie 2025 am încheiat un contract de rezervare pentru un teren cu o firma imobiliara. Prețul vânzării terenului 12000 euro din care am platit ... (vezi toată discuția)
Patronul refuza sa-mi dea cartea de munca si ma santajeaza mgb1ro mgb1ro Sunt angajat (inginer) la o firma privata de 2 ani si jumatate. Mi-am gasit un loc de munca mai bine platit, in specialitatea mea. Acum 4 zile mi-am dat ... (vezi toată discuția)