avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Documente solicitate de un membru al Asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Documente solicitate de un membru al Asociatiei

Stiu ca un membru al Asociatiei de proprietari poate sa solicite orice document legat de activitatea asociatiei,dar poate sa solicite copii dupa anumite documente pe o perioada de 10 ani(p.v. ale adunarii generale ,ale sedintelor de comitet , bugetele de venituri si cheltuieli ,p.v.ale comisiei de cenzori,contractele de munca ale angajatilor Asociatiei, actele aditionale la aceste contracte ,toate acestea pentru perioada 2001-2010 )? Mentionez ca anterior acestei solicitari,acest proprietar ne-a mai cerut copii dupa Statutul Asociatiei,acordul de asociere al proprietarilor,precum si primul si ultimul p.v.al adunarii generale,toate acestea cu scopul declarat de a-si cunoaste mai bine drepturile si obligatiile care le are ca membru. Fac precizarea ca Asociatia noastra are 500 de apartamente, actele contabile precum si celelalte documente aferente fiecarui an se arhiveaza si mi se pare un abuz din partea unui proprietar sa solicite atat de multe documente, in cereri repetate,pentru o perioada atat de mare.Daca ar depune astfel de cereri 10,20sau 100 de proprietari ? In sfarsit , interbarea mea este : Presedintele Asociatiei este obligat sa puna la dispozitia membrului asociatiei toate aceste documente in termen de 30 zile de la data inregistrarii cererii?
I le-am trimis prin posta, recomandat.Le-a primit ,deorece in urmatoarea cerere a facut referire la documentele primite.Printre aceste documente se numara si Statutul asociatiei care ,spune domnul proprietar,are o formulare" neclara si ambigua si face referire la acte juridice abrogate - legea 21/1924 ,abrogata prin og.26/2000 ".Din aceasta cauza dumnealui sugereaza ca ar trebui actualizat Statutul si inregistrate aceste acualizari la Judecatorie. Oare chiar trebuiesc facute modificari ale statutului de cate ori se modifica sau se abroga legile referitoare la functionarea Asociatiilor de proprietari?
Daca sunteti asociatie de proprietari inseamna ca v-ati infiintat pe baza legii 230/2007, iar statutul si acordul de asociere au fost redacte respectand prevederile acelei legi. Altfel era respins de judecator!
In cazul in care faceti modificari in statut, acestea trebuie inregistrate la judecatoria care a emis incheierea, fara nicio alta formalitate in plus.
Poate nu sunteti asociatie de proprietari, ci de locatari...
Armenteros a scris:

Daca sunteti asociatie de proprietari inseamna ca v-ati infiintat pe baza legii 230/2007, iar statutul si acordul de asociere au fost redacte respectand prevederile acelei legi.

asociatii de proprietari au fost infiintate cu mult inainte de aparitia legii 230/2007, aceasta fiind in fapt o actualizare a vechii legi a asociatiilor de proprietari (nu-mi amintesc acum numarul). in aceasta situatie se afla si asociatia din care fac parte

as avea si eu o intrebare ... in situatia in care mi se refuza de catre presedinte eliberarea (contra cost) a unor copii ale proceselor verbale ale AG si CE din ultimii 3 ani (majoritatea nefiind afisate la avizier, neavind astfel posibilitatea de a fi informat asupra continutului acestora, neavind astfel posibilitatea de a le contesta in instanta), mi se poate refuza fotografierea acestora ? imi sint necesare aceste copii in procesul intentat asociatiei pentru incalcarea legii 230, precum si a altor legi, in lipsa acestora procesul fiind tergiversat minim inca 6 luni, asa cum am primit termenul la proces
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
ContSters62736, utilizator
Asociatia a fost infiintata in anul 2001,iar in Statut nu are cum sa se faca referire la legea 230/2007.
carol_lorac a scris:
in situatia in care mi se refuza de catre presedinte eliberarea (contra cost) a unor copii ale proceselor verbale ale AG si CE din ultimii 3 ani (majoritatea nefiind afisate la avizier, neavind astfel posibilitatea de a fi informat asupra continutului acestora, neavind astfel posibilitatea de a le contesta in instanta), mi se poate refuza fotografierea acestora ? imi sint necesare aceste copii in procesul intentat asociatiei pentru incalcarea legii 230, precum si a altor legi, in lipsa acestora procesul fiind tergiversat minim inca 6 luni, asa cum am primit termenul la proces

Cereti instantei sa-l oblige pe presedintele asociatie sa depuna la dosar aceste documente. Am avut si mai avem inca procese cu restantierii si in toate actiunile a trebuit sa depunem, la cererea instantei, pe langa listele de plata si procesele verbale ale adunarii generale, statutul asociatiei, alte documente ca decizii ale comitetului, sistemul de penalizari...
Daca instanta o sa dispuna ca asociatia sa depuna la dosar documentele de care ati amintit, nu trebuie sa mai faceti copii sau poze ale acestora.

Alte discuții în legătură

Dreptul la informare despre asociatia de proprietari din care fac parte andreiSRR andreiSRR Locuiesc intr-un bloc care si-a facut dpdv juridic o asociatie de proprietari. Am participat la adunarile de bloc unde s-a hotarat infiintarea acestei ... (vezi toată discuția)
Renuntare la functia de presedinte de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie poate sa ,,scape\\" de acesta functie cel mai simplu si repede ? Un presedinte de asociatie daca refuza ... (vezi toată discuția)
Raport de activitate BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. In cadrul asociatiei de proprietari, ,,cineva'' din comitetul de administratie, (dar cine) trebuie sa intocmeasca un raport de activitate.... in ... (vezi toată discuția)