avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Documente solicitate de un membru al Asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Documente solicitate de un membru al Asociatiei

Stiu ca un membru al Asociatiei de proprietari poate sa solicite orice document legat de activitatea asociatiei,dar poate sa solicite copii dupa anumite documente pe o perioada de 10 ani(p.v. ale adunarii generale ,ale sedintelor de comitet , bugetele de venituri si cheltuieli ,p.v.ale comisiei de cenzori,contractele de munca ale angajatilor Asociatiei, actele aditionale la aceste contracte ,toate acestea pentru perioada 2001-2010 )? Mentionez ca anterior acestei solicitari,acest proprietar ne-a mai cerut copii dupa Statutul Asociatiei,acordul de asociere al proprietarilor,precum si primul si ultimul p.v.al adunarii generale,toate acestea cu scopul declarat de a-si cunoaste mai bine drepturile si obligatiile care le are ca membru. Fac precizarea ca Asociatia noastra are 500 de apartamente, actele contabile precum si celelalte documente aferente fiecarui an se arhiveaza si mi se pare un abuz din partea unui proprietar sa solicite atat de multe documente, in cereri repetate,pentru o perioada atat de mare.Daca ar depune astfel de cereri 10,20sau 100 de proprietari ? In sfarsit , interbarea mea este : Presedintele Asociatiei este obligat sa puna la dispozitia membrului asociatiei toate aceste documente in termen de 30 zile de la data inregistrarii cererii?
pai vreau sa am pina la proces (intentat in noiembrie 2010, dar cu termen pe 24 martie 2011) toate actele si sa le pot si studia pina atunci, in scopul de a nu mai tergiversa cu procesul mai mult decit este necesar.
in alta ordine de idei, prin fotografierea acestor documente:
1. s-ar face economie de timp, netind pe nimeni linga mine cit timp studiez documentele la sediul administratiei (in situatia in care mi se permite asa ceva
2. l-as scuti pe presedinte sau reprezentantul acestuia de un drum pina la tribunal pentru depunerea documentelor
3. nu as mai deranja pe nimeni pentru a-mi face copii ale proceselor verbale cerute, mai ales ca afara este frig
4. s-ar respecta intocmai legea 230/2007 cu privire la accesul oricarui proprietar la orice document al asociatiei
in proces nu am facut nicio referire la penalizari, ci numai la ilegalitati comise in cadrul sedintelor AG si CE

nu am primit totusi un raspuns ... MI SE POATE INTERZICE FOTOGRAFIEREA DECIZIILOR AG SI CE ???
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
ContSters62736, utilizator
1. Conform legii, sunt obligati sa va permita accesul la documente.
2. In lege nu se face nicio referire la copiere sau fotografiere, iar pentru a obtine copii sau dreptul de a le fotografia tine strict de bunavointa conducerii asociatiei. Tinand cont ca va aflati in proces... e greu de crezut ca vi se va acorda acest "privilegiu".
3. Contestarea presupuselor ilegalitati din Adunarea Generala au un termen de pentru a putea fi contestate: in termen de 45 de zile.
"Art. 26. - Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari sau este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu
intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia"
Important este in primul rand daca vi se accepta acest gen de copii ale documentelor in instanta. Si daca da, atunci nu exista motive ca presedintele asociatiei sa nu va permita fotografierea documentelor cu pricina.
@armenteros
cunosc mult prea bine acel articol si m-am incadrat in termenul legal de 45 zile

cit priveste faptul ca mi-ar fi acceptate sau nu copiile xerox sau cele fotografiate, prea putin ma intereseaza acest aspect acum ... daca nu sint acceptate, instanta va cere oricum xerocopii ... scopul meu este sa ma informez pe deplin asupra TUTUROR ilegalitatilor comise de presedinte si CE in cei 3 ani pentru a suplimenta lista deja numeroasa pe care am depus-o deja in actiunea intentata asociatiei.
Va sugerez ca in prima adunare generala, obligatorie in primul trimestru al anului 2011, sa faceti alegeri si sa schimbati presedintele si membrii comitetului. Asa puteti discuta cu alt presedinte si poate o sa aveti acces la toate documentele. Sau poate candidati dv si intati in comitet, deveniti presedinte sau cenzor. In aceste functii iar aveti acces la toate documentele mult mai usor.
Avand in vedere ca termenul de judecata este in aprilie, ar fi timp pana atunci sa schimbati conducerea si sa aveti chiar sprijinul noii conduceri in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la informare despre asociatia de proprietari din care fac parte andreiSRR andreiSRR Locuiesc intr-un bloc care si-a facut dpdv juridic o asociatie de proprietari. Am participat la adunarile de bloc unde s-a hotarat infiintarea acestei ... (vezi toată discuția)
Renuntare la functia de presedinte de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie poate sa ,,scape\\" de acesta functie cel mai simplu si repede ? Un presedinte de asociatie daca refuza ... (vezi toată discuția)
Raport de activitate BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. In cadrul asociatiei de proprietari, ,,cineva'' din comitetul de administratie, (dar cine) trebuie sa intocmeasca un raport de activitate.... in ... (vezi toată discuția)