avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dovada circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dovada circulatie

dovada de circulatie nu se poate prelungi pe o perioada mai mare de 30 zile?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:50, 5 Ianuarie 2011
depinde. ptr ce a fost emisa dovada de circulatie - accident cu victime sau doar o suspendare a dreptului de conduce?
a fost accident de circulatie...eu am fost victima iar celalalt un tir....
probabl ca politia nu este de aceeasi parere altfel nu v-ar fi retinut permisul.
La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile legii procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.
La fiecare 30 de zile dovada de circulatie temporara ,trebuie prelungita,dupa caz de procuror sau de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis - prelungire dovadă înlocuitoare Milan1987 Milan1987 Dovada de inlocuirea permisului retinut se poate prelungi?? (vezi toată discuția)
Accident auto cu victima ContSters78113 ContSters78113 Buna Ziua . In urma cu 1an si ceva am avut un accident cu victima care a decedat ulterior la spital dupa ceva vreme (1 luna) , sau facut cercetari la fata ... (vezi toată discuția)
Inculpat art 184 cp elenamuscalu elenamuscalu inculpat trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa.as vrea sa stiu de ce conduce in continuare?nu i s-a retinut permisul? (vezi toată discuția)